Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2017 » Квітень » 12 » Cемінар учителів хімії та біології
09:09
Cемінар учителів хімії та біології

Мистецтво і майстерність навчання й

виховання полягає в тому, щоб,

розкривши сили й можливості кожної дитини,

дати їй радість успіху в розумовій праці.

В.О.Сухомлинський

Відповідно до річного плану роботи відділу освіти на базі Киківської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар учителів хімії та біології  з проблеми «Розвиток творчої особистості учнів шляхом впровадження активних форм роботи на уроках та в позаурочний час». Хлібом-сіллю зустрічали 28 педагогів району учнівський та педагогічний колективи, запросивши до плідної співпраці.

Відкрила семінар заступник директора з навчальної  роботи Железняк Любов Іванівна, яка ознайомила присутніх з історією села Кикова, святами та буднями  навчального закладу, з особливостями роботи колективу, активними формами та методами роботи досягнення успіхів педагогами та учнями у навчально-виховному процесі.

Практична частина семінару була представлена майстер-класами. Педагоги Киківської ЗОШ І-ІІІ ступенів цікаво, у доступній формі, з використанням комп’ютерної техніки знайомили учасників семінару з досвідом роботи щодо розвитку творчої особистості учнів шляхом впровадження активних форм роботи на уроках та в позаурочний час.

Пізнавальним та насиченим різними інноваційними прийомами та вправами був майстер-клас «Організація ігрової діяльності на уроках біології», проведений вчителем біології Ключник Галиною Володимирівною.

Під час майстер-класу «Проектна робота на уроках хімії», який провела Савчук Олена Севастьянівна, вчителі мали можливість відчути себе учнями і у такий спосіб переконатися у доречності та ефективності використання проектних технологій на уроках та в позаурочний час. Педагогам було надано багато цікавих практичних ідей, які допоможуть їм ефективно розвивати творчу особистість та залучати дітей до активної участі у навчальному процесі.

Учень 11 класу Подолянчук Валентин підготував та презентував присутнім власний проект «Харчові добавки та значення їх у нашому житті».

У ході майстер-класу «Розвиток творчих здібностей учнів засобами інноваційних технологій» Железняк Любов Іванівна розкрила основні «родзинки» використання сучасних освітніх технологій, переконавши присутніх в тому, що запровадження новітніх технологій  у навчально-виховний процес стимулює особистісне і професійне зростання вчителя і учня, формує творчі здібності кожного учасника навчально-виховного процесу.

Учасники семінару отримали насолоду від учнівських виступів, під час яких було продемонстровано артистизм, акторські, вокальні та декламаторські здібності.

На семінарі були опрацьовані нормативні документи щодо закінчення навчального року та проведення Державної підсумкової атестації у 2016-2017 навчальному році, розглянуто та проаналізовано підручники для учнів 9-х класів з біології, хімії та основ здоров’я на наступний навчальний рік.

Завершився семінар засіданням круглого столу, під час якого вчителі висловили свої думки,  дали високу оцінку проведеним заходам, а також професійній обдарованості вчителів та учнів. Учасникам семінару запропоновано матеріали для використання у подальшій роботі.

Категорія: Хімія та біологія | Переглядів: 824 | Додав: kate18-17 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz