Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Грудень » 22 » Cемінар вчителів початкових класів
18:20
Cемінар вчителів початкових класів

В умовах реалізації компетентнісного підходу одним із основних завдань сучасної школи є формування активної інтелектуальної особистості, яка має достатній рівень культури, володіє знанням основних наук, здатна креативно мислити, виявляти ініціативу, творчо вирішувати життєві та професійні завдання. Вагомий внесок у формування такої особистості забезпечує використання в навчальному процесі ІКТ  та нетрадиційних форм організації навчання, які створюють умови для активної навчальної діяльності школярів.

З цією метою на базі Наталівської ЗОШ І-ІІ ступенів пройшов семінар вчителів початкових класів з проблеми «Підвищення ефективності уроку в початковій школі шляхом впровадження інформаційно-комунікативних технологій та використання нетрадиційних форм і методів навчання».

Початком роботи семінару став виступ Прищепи Людмили Валеріївни, директора навчального закладу, яка ознайомила присутніх з особливостями роботи колективу, технологіями досягнення успіхів педагогами та учнями у навчально-виховному процесі. З першої хвилини вчителі району мали змогу переконатися, що в навчальному закладі до всього підходять творчо, адже зустріч учасників та презентація школи була побудована на співпраці педагогів та учнів.

Присутні відвідали відкриті уроки, які майстерно провели: Кондратюк Олена Федорівна – урок математики у 2 класі на тему «Вправи і задачі на дії різного ступеня»,

Мамчуровська Тетяна Миколаївна – урок природознавства у 4 класі на тему «Південна Америка».

Приємним сюрпризом для учасників семінару стала музична вистава «По вкраїнській землі Святий Миколай іде», під час якої учні початкових класів продемонстрували артистизм та акторські здібності, додавши чудового настрою та подарувавши гостям на згадку Новорічні обереги.

Продовженням семінару стали майстер-класи, який провели: Семенишина Тетяна Володимирівна  на тему: «Впровадження біоадекватної (двопівкулевої) технології (фрагмент уроку розвитку зв’язного мовлення по темі «Написання тексту – міркування «Зима – чудова пора року»)»;

Макарчук Інна Андріївна на тему «Використання ейдетики на уроках в початкових класах»;

Мосійчук Світлана Володимирівна, вчитель Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ступенів на тему «Використання нетрадиційних методів навчання на уроках».

Педагогами були використані інтерактивні методи навчання, нетрадиційні форми, які зацікавили учасників семінару.

Методист РМЦ Лопатюк Валентина Григорівна у своєму виступі звернула увагу на використання нестандартних організаційних форм навчання учнів початкових класів. Вона зазначила, що поряд із традиційними уроками актуальним стає використання нетрадиційних форм організації навчальної діяльності, оскільки вони наближають шкільне навчання до реалій життя, захоплюють учнів, формують стійкий інтерес до навчання, спонукають до пошуку оптимальних шляхів вирішення нестандартних ситуацій, творчого застосування знань, умінь, способів дій, задовольняють потребу дітей в інтелектуальному розвитку, здійснюють позитивний емоційний вплив.

Семінар пройшов у творчій атмосфері, а його учасники отримали багато корисної інформації, а також електронні диски з матеріалами семінару, які вчителі зможуть використати у своїй роботі.

Категорія: Початкові класи | Переглядів: 1035 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz