Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2017 » Лютий » 16 » Районний семінар-практикум вчителів початкових класів на базі Ярунської ЗОШ І-ІІІ ступенів
08:43
Районний семінар-практикум вчителів початкових класів на базі Ярунської ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

У День Святого Валентина на базі Ярунської ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов районний семінар-практикум вчителів початкових класів з проблеми «Розвивальне освітнє середовище у початковій школі як чинник становлення успішної особистості у соціумі».

 

  

 

32 педагоги району привітно зустріли учнівський та педагогічний хор школи під керівництвом Юрія Оксентійовича Лагасюка, заслуженого праціника культури України, та учнівський танцювальний колетив під керівництвом Ірини Володимирівни Салко, презентувавши гостям Валентинки з програмою семінару.

 

 

Директор школи Марія Йонашівна Горблюк познайомила присутніх з особливостями роботи навчального закладу, створенням розвивального середовища та досягнення успіхів педагогами і учнями у навчально-виховному процесі. З першої хвилини вчителі району мали змогу переконатися, що в навчальному закладі до всього підходять творчо, адже зустріч учасників та презентація школи були побудовані на співпраці педагогів та учнів.

Присутні відвідали відкриті уроки, які майстерно провели: Григорчук Інна Леонідівна – урок трудового навчання у 1 класі на тему «Самообслуговування. Одяг і взуття»,

  

Романюк Наталія Миколаївна – урок української мови у 2 класі на тему «Закріплення знань про речення. Складання діалогу»,

  

Шинкарук Аліна Дмитрівна – урок основи здоров’я у 4 класі на тему «Сигнали регулювання дорожнього руху»

  

Веселою була ярмарка творчості «Школа має таланти», під час якої продавалися різні вироби, виготовлені руками учнів, звучала музика у дитячому виконанні, вихованціпродемонстрували артистизм та акторські здібності, додавши чудового настрою гостям.

     

 

У теоретичній частині семінару методист РМЦ Валентина Григорівна Лопатюк ознайомила учасників семінару з теоретичними аспектами проблеми формування освітньо-розвивального середовища початкової школи. Вона зазначила, що формування розвивального навчального середовища означає орієнтацію змісту, форм, методів, засобів, характеру взаємодії учасників навчально-виховного процесу на особистість учня, що сприяє розвитку його інтелектуального, творчого, духовного потенціалу, емоційно-вольових якостей, мислення, загальної культури, формування здатності особистості до самостійної, активної діяльності. У процесівзаємодії з освітнімсередовищемученьнабуваєжиттєвих компетентностей, опановуєспособивиконаннядіяльності, отримуєнеобхіднийдосвід.

Заступник директора з методичної роботи Людмила Юріївна Лагасюк презентувала досвід роботи школи по створенню розвивального освітнього середовища, зазначивши, що оновлення змісту освіти на сучасному етапі розвитку школи  пов’язане з гуманізацією навчально-виховного процесу та зумовлює необхідність формування учня як активного суб’єкта навчальної діяльності. Враховуючи те, що дитина більшу частину свого часу перебуває в навчальному закладі, можна стверджувати, що її соціокультурний розвиток відбувається з урахуванням специфіки шкільного середовища, яке впливає на найважливіші процеси індивідуалізації школяра, формування його особистості.

Логічним продовженням семінару стали майстер-класи, на яких вчителі транслювали майстерність власного досвіду, навчаючи присутніх.

 

Цікавим та пізнавальним був майстер-клас проведений Людмилою Юріївною Лагасюк на тему «Формування активної, компетентної особистості учня шляхом залучення до роботи в шкільних ЗМІ», провівши експрес опитування, вона продемонструвала створення класної газети «Брязкальце», подарувавши присутнім на згадку спецвипуск видання.

 

Майстер-клас, проведений Оксаною Сергіївною Янчук на тему «Система спостередень за довкіллям – засіб формування комунікативної компетентності», об’єднав присутніх у єдине гармонійне ціле, створивши малюнки та кінцівку до казки про щастя: «Щастя – це промінь в небі, щастя – це те, що кожній людині треба…Здоров’я, сили, любові, ласки…; Щастя світле і надійне, в квітах, в дітях і в родині. Берегти його повинні ми від віку і донині…»

  

Майстер-клас з використанням нетрадиційних методик малювання провела Сабіна Миколаївна Козлова. Вона познайомила вчителів початкових класів з новою технікою малювання – малювання кавою. Кава на папері виглядає цікаво, захоплююче і вражає своєю незвичайністю.

  

Сюрпризом для гостей стала галявина «Пташиний рай», на якій учасники семінару побачили багато різних годівничок, поскільки школа долучилася до Всеукраїнської акції «Годівничка». На згадку про пташину галявину учні подарували гостям печиво у вигляді птахів з надією, що навесні вони принесуть мир і спокій нашій Україні.

    

Семінар пройшов у творчій атмосфері, його учасники отримали багато корисної інформації, а також електронні диски з матеріалами семінару, які зможуть використати у своїй роботі.

 

Категорія: Початкові класи | Переглядів: 887 | Додав: Maximus07 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz