Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Вересень » 30 » До уваги керівників навчальних закладів, вчителів української мови та літератури
07:49
До уваги керівників навчальних закладів, вчителів української мови та літератури

Лист Міністерства освіти і науки України

№ 1/9-465 від 28 вересня 2015 року

 

Про проведення VI Міжнародного мовно-літературного
конкурсу учнівської та студентської молоді імені
Тараса Шевченка

На виконання Указу Президента України від 30 вересня 2010 року № 928 "Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка" у 2015/2016 навчальному році відбудеться VІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Згідно з Положенням про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року № 571, конкурс проводиться для учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, у тому числі ліцеїстів військових ліцеїв, в чотири етапи (з жовтня по березень), для учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів і курсантів вищих навчальних закладів I-IV рівня акредитації усіх форм власності – в три етапи (з листопада по березень).

Проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка має сприяти вихованню у його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю; формування готовності творити добрі справи задля рідної Батьківщини, заможної, повноправної і невіддільної від світового розвитку країни.

Урочистості з нагоди початку VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка відбудуться 2 жовтня 2015 року у м. Миколаєві. Радимо в цей день провести відкриття конкурсу в усіх навчальних закладах України.

Завдання для першого етапу конкурсу готуються навчальними закладами, в яких він проходить, для другого та третього етапу – інститутами післядипломної педагогічної освіти.

Звертаємо увагу, що розробники зобов’язані підготувати завдання для кожної категорії учасників конкурсу за віком і напрямком навчання (гуманітарного і негуманітарного) та забезпечити їх конфіденційність до моменту оприлюднення.

Творчі роботи можуть передбачати теми, пов’язані, зокрема, з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, які сприяють об’єднанню націй, формують почуття патріотизму, оптимізму й віри в щасливе майбуття Української держави, про яку мріяв і писав у своїх творах Шевченко.

Також слід передбачити утворення оргкомітетів, журі та розроблення критеріїв оцінювання творчих робіт. Критерії мають охоплювати специфіку, складність, обсяг творчої роботи, володіння художнім словом, мовно-літературну підготовленість конкурсантів.

Відповідно до Закону України «Про засади державної мовної політики» роботи можна виконувати українською мовою як державною, а також регіональними мовами або мовами національних меншин, представленими в Україні.

Переможці конкурсу за результатами кожного його етапу, крім фінального, визначаються в кількості 30% від загальної кількості учасників відповідного етапу змагань.

Нагадуємо, що заявки на участь у ІІ або ІІІ етапах конкурсу професійно-технічні та вищі навчальні заклади подають до регіональних інститутів післядипломної педагогічної освіти.

Рекомендуємо дати проведення кожного етапу конкурсу, крім фінального, визначати самостійно.

Додаткову інформацію щодо проведення конкурсу можна отримати за тел.(044) 248-18-13, відділ організації конкурсів і подій Інституту модернізації змісту освіти.

Заступник Міністра-керівник апарату                         О. В. Дерев’янко

Категорія: Оголошення | Переглядів: 643 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz