Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2010 » Березень » 1 » Районний семінар педагогів-організаторів
10:56
Районний семінар педагогів-організаторів
На розвиток дитини помітно впливає зацікавленість батьків шкільним життям. А тому, працюючи над вирішенням навчально-виховних завдань, будується невидимий ланцюжок між родиною і навчальним закладом, який служить на благо всім учасникам навчально-виховного процесу. Це спільні турботи про те, щоб усім було цікаво і затишно в школі, як у рідній домівці. Спільні вечори, конкурси, спортивні змагання, вшанування родинних династій – далеко не повний перелік форм, які використовує у своїй роботі педагогічний колектив Брониківської ЗОШ І-ІІ ступенів, щоб налагодити співпрацю з батьками, встановити дружні стосунки з сім’ями учнів.

Районний семінар педагогів-організаторів, що відбувся на базі цієї школи 23 лютого, довів ефективність та результативність роботи з виховання ціннісного ставлення до сім’ї та родини, адже навчально-виховний процес тут будується на тісному зв’язку школи, дітей та батьків.

Директор школи Горблюк Валентина Давидівна ознайомила учасників семінару зі специфікою та необхідністю родинного виховання у загальноосвітньому навчальному закладі, а також з тією роботою, яку проводить школа з даного питання. Адже у малокомплектній сільській школі всі вчителі добре знають кожну дитину не лише в лице, а й на ім’я та по батькові, знають її родину, яка є надійним партнером у справі навчання і виховання підростаючого покоління.

Педагогом-організатором у даній школі вже 25 років працює Макашева Валентина Василівна. Своїм досвідом роботи вона поділилась з молодими колегами, що тільки почали працювати на цій посаді, ознайомивши їх з основними напрямками діяльності та досягненнями, зазначивши, що родинне виховання орієнтоване на вироблення у дітей уміння вирішувати життєві проблеми шляхом звернення до своїх витоків.

Учасники семінару мали змогу відвідати виховну годину «Із кожної родини йде життя людини», де класні керівники Сафроній Л.С. та Герасимчук З.С. в цікавій формі довели разом зі своїми вихованцями, що головним для новітнього родинного виховання є відродження традиційного високого статусу української родини, її авторитету, подружньої вірності, поваги до батьків, піднесення ролі подружжя у створенні, зміцненні та збереженні сім’ї.

 
Класні керівники Будерацька С.С. та Трохименко І.П. провели зі своїми вихованцями годину спілкування «З усього в світі найдорожче своя сім’я і власний рід», яка підтвердила, що честь родини, єдність, наступність, спадкоємність поколінь, родинна і подружня злагода – пріоритети родинного виховання.

Педагог-організатор школи Макашева В.В. ефективно працює над організацією учнівського самоврядування. Щороку першокласники вливаються до дитячого об’єднання «Добрики», що створене для учнів початкових класів. Під час семінару його учасники разом із маленькими «добриками» з великим задоволенням «подорожували» до країни Ввічливості та доброти, долаючи багато перешкод, що траплялися на їхньому шляху. Саме такі форми роботи допомагають залучити учнів до діяльності, скерувавши їх на пізнання світу і себе в ньому.

Свято «Родина, родина, від батька до сина…», на якому були присутні представники чотирьох родин, стає вже традиційним у Брониківській школі. Учасники семінару з захопленням спостерігали неповторне дійство, яке гармонійно поєднало на деякий час різні покоління, що ділилися з глядачами своїми захопленнями, співали улюблених пісень, розповідали про родинні традиції.

Якою б не була школа, але головне – щоб у ній і вчителі, і діти відчували себе щасливими. Саме це побажання пролунало під час підведення підсумків семінару.
Переглядів: 1079 | Додав: Max7 | Теги: Районний семінар педагогів-організа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz