Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2014 » Квітень » 17 » Районний семінар-практикум учителів російської мови та світової літератури
15:03
Районний семінар-практикум учителів російської мови та світової літератури


10 квітня на базі Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум учителів російської мови та світової літератури «Інтерактивні технології на уроках світової літератури», в якому взяли участь 19 словесників. При вході до школи щиро зустріли гостей керівник закладу Пилипчук О.А., його заступник Яворенко Н.І. та вчитель світової літератури Бучинська С.М., а їхні вихованці піднесли запашний коровай, ласкаво запросивши учасників семінару відвідати Суслівську альма-матер.
Директор школи запропонував переглянути виставки робіт талановитих учнів, а також провів екскурсію затишними кабінетами, змістовно розповідаючи про кожен із них. Гості ознайомилися з презентацію закладу, його досягненнями та традиціями.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Яворенко Н.І. представила здобутки методичного об’єднання вчителів гуманітарного циклу.


Методист РМЦ Рошка С.П. розкрила поняття «інтеракція», ознайомивши з класифікацією інтерактивних технологій та варіантами кожної групи, психолого-педагогічними умовами реалізації інтерактивного навчання та його перевагами, структурою уроку та принципами інтерактивної роботи.


До власної творчої майстерні на урок світової літератури в 6 клас запросила вчитель світової літератури та російської мови Бучинська С.М., що змогла зацікавити романтикою подорожей і пригод не тільки учнів, а й гостей, адже заняття проходило у формі морської подорожі, зі справжньою картою, маршрутом, бортовими журналами. Гортаючи сторінки улюбленого роману Р.Л.Стівенсона «Острів Скарбів», учні зробили висновок, що справжнім скарбом для них є знання, і створили власний острів - Добра.
Під час обговорення уроку словесники відзначили високу майстерність вчителя не тільки у підготовці до нього, а й у продуманості та змістовності кожного етапу, висловивши пропозицію про порушення клопотання перед відділом освіти про відзначення результативної діяльності Бучинської С.М.
Літературно-музична композиція «З любов’ю до України» (Україна в творчості зарубіжних письменників) логічно продовжила урок, а ще відкрила нову грань творчого вчителя Бучинської С.М. – любов до пісні і музики. Захоплення гостей викликали і щирі слова сонетів А.Міцкевича на польській і українській мовах, і мелодійні пісні, і запальні таночки у виконанні учнів закладу. А ще висока виконавська культура, яку наполегливо плекають педагоги Суслівської школи, за що учасники семінару висловили велику подяку.


Власним досвідом використання інтерактивних технологій на уроках російської мови поділилася керівник районної школи ППД учителів-словесників Бармак В.І., вчитель російської мови та світової літератури Киянської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка провела з учасниками семінару майстер-клас «На уроках російської я роблю це так…», об’єднавши гостей у групи і запропонувавши їм цікаві завдання.
Змістовними були виступ та презентація про сучасні педагогічні технології вчителя світової літератури Яворівської ЗОШ І-ІІ ступенів, члена районної творчої групи вчителів-словесників Дмитренко Т.В., яка розповіла про використання інтерактивних технологій у власній діяльності.


Серед рекомендацій семінару - спрямування діяльності вчителів-словесників на розробку інтерактивної частини уроку, дотримання основних принципів організації інтерактивної роботи, а ще вивчення та впровадження інноваційного досвіду роботи вчителів з організації інтерактивної діяльності.

Категорія: Семінари | Переглядів: 659 | Додав: Maximus07 | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz