Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2014 » Лютий » 19 » Районний семінар-практикум вчителів географії
15:05
Районний семінар-практикум вчителів географії

Один із секретів творчості полягає в тому, щоб пробудити в учнів інтерес до пошуку, аналізу власної роботи.   Ще В.Сухомлинський зазначав «Якщо ви хочете, щоб педагогічна праця давала вчителю насолоду, щоб повсякденне проведення уроків не перетворювалось на  нудну одноманітну повинність, виведіть вчителя на щасливу стежку дослідника». Підтвердженням того, що  сучасний урок-це твір мистецтва, де педагог уміло використовує всі можливості для розвитку особистості учня,  став проведений 12 лютого  2014 року на базі Жолобненської ЗОШ І-ІІІ ступенів районний семінар-практикум вчителів географії «Сучасні педагогічні технології на уроках географії та економіки». Його відвідали 22 вчителі нашого району.




Зустріли гостей урочисто учні та адміністрація школи, запросивши ознайомитись із закладом, де на гостей чекала приємна несподіванка «Карта бажань» для позитивного налаштування на роботу. Директор школи та вчитель географії Солощук Олександр Омелянович  презентував роботу ввіреного йому закладу та ознайомив з досвідом своєї роботи,  як вчителя-предметника.



Олександр Омелянович  продемонстрував професійні вміння, методичні навички щодо проведення уроків, позакласних занять. Так, значно розширився кругозір учнів на уроці географії у 9 класі з теми "Соціальна сфера". На уроці було доцільно  використано проблемно-пошуковий метод та злиття традиційних форм роботи з новими технологіями навчання. Використання вчителем різноманітних форм та видів роботи з учнями, зокрема, роботи в групах, елементів випереджуючого навчання, створення проблемних ситуацій, які стали виявом креативного мислення,  розв’язування географічних задач, роботи з географічними тестами та вдало організована комп’ютерна підтримка  забезпечили в кінцевому результаті досягнення високої результативності уроку та реалізації поставлених цілей, демонстрацію високого володіння вчителями методики викладання предмета.




Прекрасний настрій та  натхнення  отримали учасники семінару після відвідування інтелектуальної гри  «Галопом по Європі»,  яка дала можливість не лише перевірити, узагальнити знання учнів про країни Європи, а й виявити їх уміння проводити зв'язки , вміння працювати в команді, виховання в учнів почуття патріотизму. Жваво, весело та з цікавістю школярі двох команд «Євродіти» та «Патріоти» брали участь у змаганні. Не залишились осторонь і гості заходу, беручи активну участь у грі. Чудового настрою долало присутнім  виконання пісень талановитими школярами. Серед вчителів району переможцями у змаганні стали Павлюк Л.О., вчитель Малоцвілянської ЗОШ І-ІІ ступенів, та Янченко Л.В.,вчитель Ярунської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а  серед учнів команда-переможець «Євродіти», які були нагороджені подарунками.  Глядачами було відмічено артистичність дітей, естетичне оформлення заходу.









Програма семінару була насиченою та різноманітною. В  ході його методист РМЦ Дем’янчук Н.К. познайомила присутніх з палітрою педагогічних технологій, які слід застосовувати при проектуванні уроків географії та економіки. Досвідом використання сучасних педагогічних методик при проведенні уроків географії  поділилась з колегами Черемха М.Р., вчитель Великомолодьківської ЗОШ І-ІІІ ступенів; інтерактивних технологій - Дорошкевич А.Б., вчитель Орепівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та  інформаційно-комунікаційних технологій - Щирський О.П., вчитель Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.




Тож не дивно, що результати семінару високо оцінили колеги - вчителі-предметники району,  зазначивши, що такі заходи - справді обмін корисним досвідом, запорука досягнення якісного рівня освітніх послуг.

Категорія: Географія, економіка | Переглядів: 1021 | Додав: Кира | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz