Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Березень » 17 » Районний семінар вчителів хімії та біології
13:18
Районний семінар вчителів хімії та біології

12 березня 2015 у Косенівській ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений районний семінар вчителів хімії та біології з метою ознайомлення з досвідом роботи вчителя, надання методичної допомоги з питання використання  здоров’язберігаючих технологій на уроках хімії та біології (за змістовними лініями Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти), в якому взяли участь 16 вчителів загальноосвітніх навчальних закладів району.

Семінар відкрила методист РМЦ Дем’янчук Н.К., яка  зосередила увагу присутніх на основних питаннях, які будуть розглянуті на семінарі. Директор школи Бортник Леонід Миколайович організував  екскурсію по школі, провівши гостей затишними класними кімнатами та ознайомив з традиціями роботи педагогічного та учнівського колективів, коротко поділився досвідом своїх надбань.

Увага до питання здоров'я школярів суттєво зросла. Про несприятливість у даній сфері говорять давно, але сьогодні ця проблема стоїть дуже гостро. Сучасна медицина займається не здоров'ям, а хворобами, не профілактикою, а лікуванням. Завдання ж школи - зберегти, зміцнити здоров'я учнів, сформувати в них відповідальне ставлення до власного здоров'я.

Романюк Анна Олександрівна вже не один рік працює над впровадженням здоров'язберігаючих технологій на своїх уроках. Вчитель переконана, що процес формування свідомого ставлення до власного здоров'я потребує обов'язкового поєднання інформаційного й мотиваційного компонентів із практичною діяльністю учнів, що сприятиме оволодінню дітьми необхідними здоров'язберігаючими вміннями і навичками.

Вчителі шкіл району вдосконалювали свій професіоналізм на відкритому уроці біології в 7 класі по темі «Клас Дводольні. Родини Капустяні та Розові», який провела  вчитель біології Романюк Анна Олександрівна. Кожен урок має сіяти в дитячих душах добро і красу, тому учитель заздалегідь продумала  вправи для створення позитивного настрою учнів на уроці. Для цього нею вдало було  використано низку спеціальних прийомів: «Музичний супровід уроку», «Використання засобів мультимедіа», «Фізкультхвилинка», «Емоційне стимулювання», «Порада лікаря», «Кольоротерапія» тощо. Анна Олександрівна  велику увагу приділяє  внутрішньому стану кожного з учнів на уроці.

Особливе зацікавлення викликав позакласний виховний захід  «Життя людини-найвища цінність».  Діти з великим задоволенням грали ролі, талановито перевтілившись у той чи інший  образ. Декламуючи вірші та виконуючи музичні композиції, прагнули донести до кожного учасника заходу розуміння цінності та неповторності життя кожного з нас.

Досить  позитивні відгуки  одержала вчитель і за представлений досвід своєї роботи.

На засіданні круглого столу  присутні обговорили проблеми та розробили рекомендації щодо організації та проведення державної підсумкової атестації у 9-х класах і  11-х класах з біології та хімії. Також розглянули питання щодо відбору підручників з біології, хімії та основ здоров’я для учнів 7 класів.

Керівник районної школи ППД  вчителів біології та хімії Ковальчук Галина Іванівна презентувала методичну розробку Суслівського освітнього округу «Упровадження здоров’язберігаючих інноваційних технологій на уроках природничого циклу», який містить короткий опис форм і методів здоров’язберігаючих освітніх технологій, які використовують на уроках біології та хімії вчителі округу.

На даному семінарі вчителі району  збагатилися педагогічними ідеями, виробили методичні рекомендації по формуванню здоров’язберігаючої компетентності в організації навчально-виховного процесу з біології та хімії. Усі присутні прийшли до висновку, що завдання сучасного вчителя –є  виховання  здорової, творчої і мислячої особистості! 

Категорія: Хімія та біологія | Переглядів: 961 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz