Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2013 » Квітень » 16 » Районний семінар вчителів трудового навчання
16:22
Районний семінар вчителів трудового навчання


09.04.2013 року у Городницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар вчителів трудового навчання (технічної праці) «Формування економічної культури на уроках трудового навчання». При вході у школу гостей радо вітали заступник директора з навчально-виховної частини Сеньків Валентина Захарівна та заступник директора з виховної частини Тітарева Тереза Валеріївна, які й ознайомили учасників семінару з планом роботи.
На зустріч прибуло 19 вчителів району. Семінар було розпочато із електронної презентації школи, в якій висвітлено здобутки навчального закладу протягом п’яти років, завдання, які стоять перед колективом, та реалізацію науково-методичної проблеми «Забезпечення формування особистості учня на основі якісної освіти, розвитку його творчих можливостей, самовдосконалення через підвищення рівня компетентності педагога». Паралельно було проведено 2 уроки трудового навчання. В 9-Б класі урок на тему «Технологічний процес виготовлення виробу. Завершальні роботи над виготовленням граблів» проводив Філоненко Володимир Адамович, який підтвердив «вищу категорію» своєю професійністю та умінням організувати практично навчально-виховний процес. У процесі уроку вчитель показав, як уміло використовує різні форми роботи для досягнення мети уроку. Найбільш ефективно, як засіб активізації пізнавальної активності учнів, вчитель використав пошукову роботу, що допомагає розвивати інтерес дітей до трудового навчання, розкривати творчу особистість. 






Комбінована майстерня має добре збережену навчально-матеріальну базу, що дає можливість для повного та глибокого засвоєння технологічних операцій та застосовувати знання на практиці.
У 8-Б класі урок на тему «Маркетингові дослідження. Розроблення реклами» проводив Литвинчук Василь Сергійович. На уроці вчителем було використано елементи сучасних інноваційних та інтерактивних технологій: організація групової діяльності учнів, робота в парах, технологія розвивального навчання, гра. Помічником у вчителя були мультимедійний проектор, дошка та комп’ютер, які супроводжували його протягом уроку. Діти з великим задоволенням складали реклами на кухонні вироби, які по закінченні уроку презентували. 




З метою поширення руху юних пожежників-рятівників, формування навичок обережного поводження з вогнем, виховання почуття відповідальності за збереження від вогню національного багатства та оточуючого середовища, перед учасниками семінару виступила агітбригада ДЮП Городницької ЗОШ І-ІІІ ступенів. 



Окрасою семінару стала виставка творчих робіт учнів, яка вразила вчителів своєю кількістю, різноманітністю та дивовижною красою їх виконання. 







Кожен присутній вчитель семінару взяв для себе ту іскру знань, тепла, задоволення, яка допоможе йому в подальшій роботі у своїх педагогічних колективах. Від учасників семінару і від себе особисто дякую адміністрації і вчителям школи за організацію та проведення семінару.








Методист РМЦ відділу освіти Скрипнюк Ю.О.

Категорія: Трудове навчання | Переглядів: 1017 | Додав: Maximus07 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz