Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Березень » 24 » Районний семінар вихователів ГПД
09:14
Районний семінар вихователів ГПД

Сьогодні в умовах величезних змін у соціальному, економічному і політичному житті України постала проблема радикальної перебудови у сфері виховання. Основну увагу педагогів привертає  питання формування національної свідомості школярів. Головна мета якого на сучасному етапі – це передача молодому поколінню соціального досвіду, багатства духовної культури народу, його національної ментальності, своєрідності світогляду і на цій основі формування особистісних рис громадянина України. Формування національної свідомості школярів на заняттях – невід’ємна складова гармонійного розвитку особистості. Саме такою була тема районного семінару вихователів ГПД, який цими днями пройшов в Орепівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

На порозі школи гостей зустріли привітні школярі на чолі з директором школи Петруком Миколою Дмитровичем, запросивши до плідної співпраці та приємних вражень від зустрічі.  Директор школи  провів екскурсію навчальним закладом,  розповівши про історію та сьогодення, присутні мали змогу відвідати шкільні музеї: краєзнавчий та Бойової слави.

Практична частина семінару складалася із відвідування самопідготовки та виховного заходу «Моя рідна Україна, я – твоя мала частина», які підготувала і майстерно провела вихователь ГПД Лопоха Тамара Миколаївна.  У практичній частині було представлено усе розмаїття української, як традиційної, так і сучасної культури. Тут діти різних вікових категорій і співали, і танцювали, і читали вірші про Україну, про рідне село Орепи, про родину і основне, про що говорили діти – це про свої мрії, а головна дитяча мрія сьогодні – це МИР в Україні.

У теоретичній частині семінару методист РМЦ Лопатюк Валентина Григорівна підняла питання як навчити дитину взаємодіяти у житті з ровесниками і дорослими, як виховати її національно-свідомою, духовно та морально розвинутою, при цьому звертаючи особливу увагу на розвиток індивідуальних здібностей та талант кожного школяра.

Увесь семінар був пронизаний національно-патріотичними почуттями, любов’ю до рідного краю, шанобливим ставленням до традицій нашого народу. Адже, «Хто не знає свого минулого – той не вартий майбутнього».

Учасники семінару довго ділились позитивними враженнями від побаченого і наголошували про необхідність переймання досвіду роботи з формування національної свідомості саме у даному закладі.

Після подібних заходів хочеться вірити, що наші діти виростуть справжніми патріотами, які будуть шанувати свою культуру, традиції, свій народ.

Категорія: Початкові класи | Переглядів: 830 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz