Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2010 » Березень » 6 » семінар для вчителів, директорів та заступників директорів шкіл
10:53
семінар для вчителів, директорів та заступників директорів шкіл
Суспільні, політичні, економічні перетворення в сучасній Україні потребують кардинальних змін у системі освіти. Перетворення у цій сфері пов’язані перш за все з реалізацією реформи школи, яка є незвичайно складним викликом для освіти і суспільства. У результаті цих процесів ми повинні досягти рівного доступу до якісної освіти, відійти від енциклопедичних знань і готувати майбутнє покоління до життя в інформаційному суспільстві ХХІ століття.
03.03.10 р. на базі Новоград-Волинського РМЦ проведено семінар для вчителів, директорів та заступників директорів шкіл з проблеми «Використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітній діяльності освітніх закладів». В роботі семінару взяли участь голова Новоград-Волинської РДА Іванюк М.О., заступник голови районної ради Лучицький І.Л., начальники відділів і управлінь РДА, представники преси, телебачення.
Відкриваючи семінар начальник відділу освіти Антипчук О.А. повідомив, що нині у школах району нараховується 355 сучасних комп’ютерів, якими забезпечені 44 школи. Середній показник навантаження становить - 15 учнів на комп’ютер. 31 школа підключена до мережі Інтернет та користується електронною поштою. Мають свої веб-сайти: відділ освіти, Слободороманівське ЗНВО, Наталівський НВК та Калинівська ЗОШ І-ІІ ст. При сприянні голови РДА Іванюка М.О. для методичного центру придбана інтерактивна дошка у сукупності з ноутбуком, мультимедійним проектором. Олександр Анатолійович продемонстрував основні функції інтерактивної дошки.
У своєму виступі голова РДА Іванюк М.О. наголосив, що для того, щоб успішно жити, навчатися, працювати в дедалі складнішому інформаційно насиченому суспільстві учні та вчителі повинні ефективно використовувати новітні технології. Особлива увага повинна приділятися підготовці педагогічних кадрів з використання інформаційно-комунікаційних технологій. Учителі повинні забезпечувати сприятливі умови для набуття учнями вмінь пошуку, упорядкування і використання інформації з різних джерел із використанням інформаційних технологій. Тому необхідно, щоб всі вчителі були готові забезпечити своїх учнів такими можливостями.
Інтерактивні комп’ютерні моделювання, відкриті освітні ресурси, інструментарії для збору даних і аналізу - це незначний перелік ресурсів, що дають можливість учителям робити уроки цікавими, насиченими інформацією, наочністю, використовувати різні методи навчання.
Завідуюча РМЦ Сікора О.П. ознайомила присутніх з системою підвищення кваліфікації вчителів з питань використання інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховному процесі. Під час семінарів, засідань творчих груп вчителі отримують знання з методики використання інтерактивних мультимедійних засобів, створення електронних посібників, тестів, презентацій. Ольга Павлівна підкреслила, що ІКТ належить до інноваційних процесів, головне завдання яких – створення нового, що сприяє підвищенню ефективності навчально-виховного процесу. Нині багато хто вважає, що головна задача освіти – заповнити інформацією голови учнів. Більшість сучасних дидактичних матеріалів також ґрунтується на переконанні, що кожен учень – «порожній горщик», який у процесі навчання потрібно наповнити знаннями. Впроваджуючи компетентнісно орієнтований підхід до навчання та виховання нам потрібно створити такий навчальний простір, де вчителі та учні почували б себе незалежно, творчо, комфортно. Саме таке завдання поставили перед собою члени творчої групи, розглядаючи проблему створення та використання мультимедійних програмно-педагогічних засобів навчання. Набуті навички роботи з інтерактивною дошкою, мережею Інтернет спонукали педагогів творчо підходити до проектування уроків з використанням ІКТ.
Свої напрацювання з використанням мультимедійного комплексу на уроках показали: вчителька англійської мови Повчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кириченко Н.В., вчитель німецької та англійської мов Чижівської ЗОШ І-ІІІ ст. Костюченко В.М., вчитель музичного мистецтва Повчинської ЗОШ І-ІІІ ст. Семенишин А.М., директор Ярунської ЗОШ І-ІІІ ст. Горблюк М.Й.
   
Елементи власних мультимедійних уроків з використанням динамічних моделей продемонстрували вчитель хімії та біології Слободороманівського ЗНВО Рафальський О.О., та вчитель математики, інформатики Городницької ЗОШ І-ІІІ ст. Майстренко Г.В.  
В умовах інтенсивного впровадження засобів ІКТ у навчально-виховний процес великого значення набуває співпраця учнів та вчителів у позаурочний час. Один із прикладів такої діяльності – проект «Молодь проти корупції» був представлений учнями Слободороманівського ЗНВО (керівник - практичний психолог Петренко Г.О.). Дана робота здобула І місце у спільному проекті Житомирського обласного молодіжного об’єднання «Дирекція молодіжних програм», обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту, фонду підтримки місцевих ініціатив Посольства Канади в України.
Підводячи підсумки семінару, зав. РМЦ Сікора О.П. підкреслила, що використання інформаційно-комунікаційних технологій надає унікальні можливості для інтенсифікації навчання, фокусування уваги всього класу, активізації роботи учнів, які сприймають інформацію візуально та кінестетично.
Переглядів: 1015 | Додав: osvita-novog | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz