Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2018 » Березень » 2 » Семінар-практикум учителів художньої культури
16:24
Семінар-практикум учителів художньої культури

 «Ні мистецтво, ні мудрість не можуть

 бути досягнуті, якщо їм не вчитися»

Демокріт

Інтеграційні процеси, що відбуваються  в Україні, європоцентричність, пробудження громадянської і громадської ініціативи, ідентифікаційні і ре- ідентифікаційні процеси в особистісному розвитку кожного українця відбуваються на тлі сплеску інтересу і прояву патріотичних почуттів, нових ставлень до історії, культури, релігії, традицій і звичаїв українського народу. Становлення ціннісної свідомості особистості в сучасній ситуації є однією з найбільш важливих і актуальних завдань, які спроможний виконати предмет художня культура.

Згідно плану роботи відділу освіти в перший день березня 2018 року на базі районного методичного центру було проведено семінар-практикум учителів художньої культури «Творчі форми роботи – практична складова уроків художньої культури».

До участі в роботі семінару-практикуму долучилися педагоги: Броницькогутянської (Васильчук І.З.), Гульської (Борисюк О.К.), Великомолодьківської (Малиновська Т.Г.), Жолобненської (Сахнюк С.Л.), Пилиповицької (Дзюба Е.В.), Токарівської (Букацька М.П.), Ярунської (Остапко Т.А.) ЗОШ І-ІІІ ступенів та  Великогорбашівської (Федорчук Р.В.), Гірківської (Роюк Л.О.), Наталівської (Василенко А.І.), Стрієвської (Бугайчук В.В.) ЗОШ І-ІІ ступенів.

Методист РМЦ Костюк Катерина Миколаївна ознайомила присутніх з основними питаннями, які будуть розглядатись у процесі спільної роботи. Особливу увагу звернула на значущість уроків художньо-естетичного циклу в умовах вимог сучасної освіти.

З метою створення умов для ефективної співпраці учасників семінару-практику Тюрікова Валентина Вікторівна, соціальний педагог Несолонської ЗОШ І-ІІІ ступенів, провела кілька цікавих психологічних вправ.

Заступник директора школи з навчально-виховної роботи Несолонської ЗОШ І-ІІІ ступенів Рошка Світлана Петрівна представила змістовний презентаційний меседж освітнього закладу.

Валінкевич Тетяна Сергіївна, вчитель художньої культури Несолонської школи презентувала власний досвід роботи через відео-урок «Живопис і графіка; творчість Т.Шевченка, М.Пимоненка, О.Мурашка. Декоративно-прикладне мистецтво»  (10 клас) та провела майстер-клас «Виготовлення ляльки-мотанки».

На завершення семінару-практику його учасники обмінялися думками з приводу великої ролі уроків художньої культури в системі освіти сьогодення, підкресливши, що урок художньої культури – це справжній театр емоцій, вражень, захоплень, призваний формувати в учнів мистецькі компетентності; навчати кожного школяра вмінню самостійно задовольняти власні естетичні потреби, цінувати прекрасне, використовувати набуті знання для формування себе як особистості; розвивати в учнів креативність, почуття успіху від власних досягнень у царині мистецької культури, впевненість в спроможності самостійно розв’язувати ху­дожні завдання. І при цьому –  завжди пам’ятати вислів відомого давньогрецького філософа Гіппократа «Ars longa, vita brevis est»  – «Життя коротке, мистецтво – вічне».

Переглядів: 556 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz