Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2016 » Грудень » 19 » Семінар-практикум учителів початкових класів
09:54
Семінар-практикум учителів початкових класів

Без індивідуального підходу залізо іржавіє, 
не знаходячи застосування, стояча вода 
на холоді замерзає, а розум людини - чахне. 
Леонардо да Вінчі 

Відповідно до річного плану роботи відділу освіти на базі Середньодеражнянської ЗОШ І-ІІ ступенів пройшов семінар-практикум учителів початкових класів з проблеми «Особливості індивідуального підходу до учнів у навчально-виховній діяльності». У  роботі семінару взяли участь 20 педагогів району щоб отримати як теоретичне, так і практичне консультування з даного питання.

Учасників семінару  гостинно  зустріли  учнівський  та  педагогічний колективи, піднісши гостям хліб на вишитому рушнику. Зі словами вітання до присутніх звернулася директор школи  Осадчук Лариса Володимирівна, презентувавши роботу начального закладу.

Методист РМЦ Лопатюк  Валентина Григорівна у своєму виступі акцентувала увагу присутніх на особливості індивідуального підходу до учнів у навчально-пізнавальній діяльності. Вона зазначила, що урахування індивідуальних особливостей учнів у навчанні та вихованні — це не пристосування мети і змісту навчання та виховання до окремого учня, а пристосування прийомів, методів і форм педагогічного впливу до індивідуальних їх особливостей з метою забезпечення запрограмованого рівня розвитку особистості. Індивідуальний підхід створює найсприятливіші можливості для розвитку пізнавальних можливостей, схильностей, активності і обдаровань кожного учня. Адже, сучасний світ не стоїть на місці, і першими будуть ті, хто володіє знаннями.

Під час практичної частини семінару вчителі відвідали відкритий урок математики у 1 класі на тему «Додавання і віднімання числа 1. Складання і розв’язання прикладів і задач», який провела Аврамчук Валентина Петрівна.

Урок літературного читання у класі-комплекті (2-4) на тему «Нема без кореня рослини, а нас людей, без Батьківщини», який майстерно провела Вербицька Лариса Володимирівна.

Климчук Лариса Ничипорівна, вчитель початкових класів Колодянської ЗОШ І-ІІІ ступенів провела майстер–клас за темою "Роль гри в навчанні і вихованні молодших школярів".  Метою якого було практичне застосування різних технологій у навчально-виховному процесі.

Учасники семінару відвідали виховний захід «Українські традиції в звичаях та обрядах. Андріївські вечорниці». Захід сприяв ознайомленню школярів з давнім народним звичаєм проводити вечорниці, вихованню в підростаючого покоління поваги та любові до традицій рідного народу, до української народної пісні, вихованню інтересу до вивчення минулого рідного краю, прагнення зберегти  народні звичаї та обряди, розвитку творчих  акторських здібностей учнів.

Семінар пройшов у творчій атмосфері, його учасники відзначили високий рівень науково-теоретичної, практичної, фахової підготовки вчителів початкових класів та науково-методичний рівень проведених уроків та заходів. Учням і вчителям побажали здоров’я, гарних оцінок, плідної співпраці та великих звершень.

Категорія: Початкові класи | Переглядів: 764 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz