Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2014 » Березень » 21 » Семінар-практикум вчителів історії і правознавства
15:44
Семінар-практикум вчителів історії і правознавства

Ні у кого не виникає сумніву,

що прогрес  цивілізації залежить

виключно від обдарованих людей

К.Пекес

 

19 березня 2014 року на базі Федорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум вчителів історії і правознавства на тему: «Розвиток творчої особистості на уроках історії», в якому взяли участь 17 педагогів загальноосвітніх навчальних закладів району.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сучасне українське суспільство ставить перед школою завдання одночасно із забезпеченням учнів інформацією сформувати у них такі вміння, які давали б їм у майбутньому можливість ефективно діяти в суперечливому та розмаїтому світі, вносити зміни в життя та досягати успіху. Потреба в знанні минулого стає особливо актуальною, коли суспільство, як нині, опиняється перед завданням перебудови основ своєї організації. Головна функція вчителя - в організації та стимулюванні навчального процесу, спрямованого на розвиток особистості учня.

В теоретичній частині семінару до уваги учасників представлені:  виступ з електронною презентацією методиста РМЦ Вознюк Тетяни Миколаївни на тему: «Методологічні засади організації розвитку творчих здібностей учнів  на уроках історії» та мультимедійні матеріали з досвіду роботи на уроках та в позаурочній діяльності творчого вчителя, чуйної доброї людини, прекрасної жінки, професіонала, вчителя вищої категорії, «старшого вчителя» Загривої Олени Миколаївни.

Проведено анкетування з метою визначення рівня розвитку творчих здібностей учасників семінару. Обговорено правила підготовки і проведення турніру юних істориків, який є однією із форм роботи, що дає можливість вчителю розвивати творчу особистість, готувати її до активного та успішного самостійного життя.

В практичній частині учасники мали можливість бути присутніми на уроці історії у 11 класі по темі: «Перебудова в Україні (1985-1990рр.)» та виховному заході на тему: «Ідея соборності в творах Т.Г.Шевченка»,  які  майстерно і ефективно провела Олена Миколаївна. Кабінет історії, в якому проходять навчальні заняття з історії, оформлений у повній відповідності до нормативних вимог та власного бачення силами педагога у співдружності з адміністрацією школи та батьківським колективом.

В.О.Сухомлинський говорив: «Творчість – це не сума знань, а особлива спрямованість інтелекту, особливий взаємозв’язок між інтелектуальним життям особистості і проявом її сил в активній діяльності». Яскравим прикладом активної творчої вчительської діяльності, в результаті якої зростає нове покоління молодих самодостатніх людей, які мислять і діють по новому, є робота у Федорівській ЗОШ І-ІІІ ступенів  Загривої Олени Миколаївни.

Категорія: Історія, правознавство | Переглядів: 875 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz