Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2014 » Грудень » 18 » Семінар-практикум вчителів початкових класів
12:04
Семінар-практикум вчителів початкових класів

Визначною ознакою сучасної освіти є розвиваюча, культуротворча, здатна до самоосвіти і саморозвитку особистість, яка вміє використовувати набуті знання і вміння для творчого розв’язання проблем, критично мислити, опрацьовувати різноманітну інформацію, прагне змінити своє життя. З цією метою на базі Токарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов районний семінар-практикум вчителів початкових класів на тему: «Активізація пізнавальної діяльності як фактор підвищення якості знань учнів початкової школи».

Учнівський та педагогічні колективи гостинно зустріли 27 вчителів початкових класів району, піднісши хліб на вишитому рушнику та запросивши гостей до плідної співпраці. Методист РМЦ Лопатюк Валентина Григорівна познайомила присутніх з планом роботи семінару наголосивши, що активізація пізнавальної діяльності учнів – це перехід до більш високого рівня активності та самостійності учнів у процесі навчання, який стимулюється розвитком пізнавального інтересу та відбувається завдяки удосконаленню методів та прийомів навчального процесу.

Присутні відвідали відкриті уроки, які майстерно провели: Гнесь Тамара Терентіївна - урок математики  у 1 класі на тему «Вправи на засвоєння додавання і віднімання числа 4. Задачі на знаходження суми й остачі. Порівняння виразу й числа».,

Гальчук Світлана Миколаївна - урок  природознавства у 2 класі на тему «Тварини взимку. Як зимують птахи».,

Бойко Ганна Михайлівна – урок математики  у 3 класі на тему «Розв’язування прикладів і задач на вивчені випадки арифметичних дій».,

Яцюк Марія Петрівна – урок основи здоров’я у 4 класі на тему «Якщо пожежа у сусідів. Дії дитини за умови опосередкованої небезпеки».

Зворушливим  до сліз був виховний захід « Моя Батьківщина – Україна».  Школярі співали пісні, декламували вірші про Україну та рідне село Токарів.  Учні закладу згадали про односельців, що нині знаходяться у зоні АТО і захищають цілісність нашої держави, вшанували пам’ять полеглих героїв - односельців хвилиною мовчання, згадавши їх поіменно.

У ході круглого столу вчителі обговорили актуальні питання та обмінялися досвідом роботи щодо активізації пізнавальної діяльності учнів початкової школи. Виступили: вчитель  Ярунської ЗОШ І-ІІІ ступенів Шинкарук Аліна Дмитрівна з проблеми «Проблемна ситуація як засіб стимулювання пізнавальної активності молодших школярів», вчителі Городницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Подран Марія Броніславівна з проблеми «Дослідницька діяльність як спосіб стимулювання пізнавальної активності молодших школярів», Потайчук Людмила Миколаївна з проблеми «Активізація мислення учнів початкових класів через застосування інноваційних освітніх технологій».  

Вчитель Гірківської ЗОШ І-ІІ ступенів Лопатюк Оксана Олександрівна  провела майстер – клас «Новорічний янгол», показавши практично як можна зробити ангела з ниток та тканини, глини та газетного паперу, оригамі та квілінгу.

Вчителі, які були присутні на семінарі, відмітили ефективність семінару. Подякували за корисну інформацію, яку вони планують використовувати у своїй педагогічній діяльності.

Категорія: Початкові класи | Переглядів: 863 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz