Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2016 » Березень » 14 » Семінар вчителів математики
12:35
Семінар вчителів математики

Урок – це основна дидактична форма навчання, що пройшла випробування протягом століть. Нові час,  нові завдання освіти пред’являють нові вимоги до школи, до вчителя, його праці, а значить і до уроку як основної форми навчально-виховного процесу, змушують до пошуку нових форм його проведення.

Особливості сучасного уроку та напрями його вдосконалення  в умовах змін парадигми навчання з’ясовували вчителі математики на районному семінарі «Удосконалення уроку як основної форми організації навчальної діяльності», який відбувся на базі Слодобороманівської гімназії. Розпочався семінар з презентації навчального закладу, яку провела заступник директора з науково-методичної роботи Савчук Т.А.

Математика передбачає формування в учнів уявлення про сутність  математичних знань, ознайомлення їх з ідеями, методами математики, її роллю у пізнанні діяльності; опанування системи математичних знань і вмінь, що має передусім загальнокультурне спрямування, необхідне для успішного вивчення інших предметів і курсів.

Важливого значення набуває проблема формування мотивації навчальної діяльності школярів, спрямування їх на навчальну діяльність. Готуючись до уроку, вчитель повинен намагатися розв’язати ключові питання: «Що ми ставимо за мету?»,  «Як організувати навчання?», «Наскільки успішно буде досягнуто визначених цілей?», «Де на практиці учень може застосовувати набуті знання?».

Реалізувати завдання, виголошені у нових Державних стандартах,  можна за умови, якщо навчально-виховний процесу буде спрямовано на розвиток активності, самостійності, творчих можливостей кожного школяра. Про вимоги до уроку математики в розрізі нового Державного стандарту  говорила зав. РМЦ Сікора О.П.

Завдання вчителя не повідомляти істину, а вчити її знаходити. Дитину спочатку потрібно зацікавити, навчити хотіти й прагнути, а вже потім – знати і вміти.

Відкриті уроки,  проведені вчителями  математики  Лосовською З.А. та Волинець О.В.,  «Квадратні корені. Перетворення виразів з квадратними коренями» (8 клас) і «Визначний  інтеграл. Формула Ньютона-Лейбніца» (11 клас), показали своєрідний  процес  «відкриття» учнями уже відомих  науці знань, сприяли розширенню кругозору з інших галузей знань, мали практичну спрямованість, використання набутих знань.

Одним із способів пробудження і підтримки пізнавального інтересу до вивчення математики є  позакласна робота, яка має значне освітнє та виховне значення. Що й підтвердив виховний захід «Математична масляна», в ході якого математичні змагання переплітались з народознавчим матеріалом.

Учасники семінару обговорили  проведення державної підсумком атестації та зовнішнього незалежного оцінювання з математики  у 9, 11 класах.

При підведенні підсумків  учасниками семінару були запропоновані рекомендації щодо  удосконалення уроку:

  1. Грамотно будувати свої взаємини з учнями. Побудова навчального співтовариства, заснованого на взаємній повазі. Кожен вартий уваги і справедливого оцінювання.
  2. Крім підручників і посібників використовувати на уроках власні цікаві розробки, додатки, які розвивають дітей і привносять нові фарби у навчання.
  3. Пропонувати домашнє завдання диференційованого. Цікаві завдання: проект, міні-дослідження,  презентація, інтерв’ю.
  4. Оцінювати навчальні досягнення учнів, установивши з дитиною зворотній зв’язок, разом працювати над навчальними труднощами. З проблемами потрібно справлятись індивідуально.
Категорія: Математика | Переглядів: 1209 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz