Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2017 » Березень » 2 » Семінар вчителів основ здоров’я
16:44
Семінар вчителів основ здоров’я

У народі кажуть "Або ви турбуєтесь про своє здоров’я, або воно потурбує вас". У сучасному суспільстві життя й здоров’я людини визначаються як найвищі людські цінності. Батьків і педагогів сьогодні надзвичайно хвилює питання допомогти дітям бути здоровими, сильними, витривалими. З огляду на це на базі РМЦ був проведений районний семінар вчителів основ здоров’я з проблеми «Формування у школярів навичок здорового способу життя шляхом використання здоров’язберігаючих технологій навчання і виховання».

Методист РМЦ Лопатюк Валентина Григорівна ознайомила присутніх з планом проведення семінару, його метою та завданнями. У своєму виступі вона науково підійшла до розкриття теми семінару, зазначивши, що використання здоров’язберігаючих технологій у навчально-виховному процесі формує у школярів навички здорового способу життя. Саме тому, щоб організувати і ефективно проводити здоров’язберігаючу роботу вчителям необхідні знання відповідних інноваційних технологій, а також уміння щодо їх запровадження у навчально-виховний процес.

Продовжила семінар вчитель Тупалецької ЗОШ І-ІІ ступенів Остапчук Марія Іванівна, яка розкрила суть активних форм і методів роботи на уроках основ здоров’я, провівши майстер-клас. Вона ще раз довела, що основними завданнями педагога є формування у школярів навичок здорового способу життя, збереження і підвищення рівня здоров’я, готовність до подолання труднощів через використання методів активного навчання.

Досвідом роботи щодо проблеми семінару поділились педагоги Яворівської ЗОШ І-ІІ ступенів.

Директор школи Токарчук Ольга Антонівна у своїй короткій промові зазначила, що серед різноманітних напрямків діяльності навчального закладу особливо актуальним є формування у школярів навичок здорового способу життя, використання здоров’язберігаючих технологій, пропаганда здорового способу життя.

Досвід роботи щодо створення єдиного здоров’язбережувального середовища для формування культури здоров’я учнів та ціннісного ставлення до власного життя презентувала заступник директора Радзивіл Тетяна Вікторівна.

Присутні на семінарі стали активними учасниками майстер-класу на тему «Використання здоров'язберігаючих технологій на уроках з метою збереження здоров'я учнів як найвищої соціальної цінності», який провела вчитель основ здоров’я Давиденко Лілія Миколаївна.

По закінченні семінару були прийняті рекомендації. щодо формування у школярів навичок здорового способу життя, впровадження  в навчально-виховний процес здоров’язбережувальних технологій. Навчити дітей берегти і зміцнювати своє здоров’я – одне з найважливіших завдань сучасної школи, яке має стати атрибутом будь-якої освітньої діяльності у навчальному закладі і поза межами.

Категорія: Семінари | Переглядів: 1434 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz