Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2014 » Грудень » 9 » Семінар вчителів правознавства
15:14
Семінар вчителів правознавства

Ми повинні стати рабами закону для того,

щоб бути вільними.

 (Цицерон)

3 грудня 2014 року на базі Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар вчителів правознавства загальноосвітніх навчальних закладів району на тему:  «Набуття на уроках правознавства ключових  компетентностей, які можна застосувати у сфері діяльності людини», в якому взяли участь 19 педагогів.

У процесі вивчення окремих предметів певної галузі формуються предметні компетенції. Предметна компетенція – це здатність учня застосовувати сукупність знань, умінь і навичок із певної галузі знань відповідно до життєвої ситуації. На відміну від традиційного оволодіння знаннями, компетенція – здатність діяти на основі отриманих знань і умінь. Предметні компетенції складають основу для формування ключових компетентностей. Ключова компетентність – здатність учня здійснювати складні поліфункціональні, предметні, культуродоцільні види діяльності. Кожна з таких компетентностей передбачає засвоєння учнем не окремих не пов’язаних один з одним елементів знань і вмінь, а оволодіння комплексною процедурою, у якій для кожного виділеного напряму існує відповідна сукупність освітніх компонентів. Основні завдання з формування в учнів різноманітних компетентностей вирішуються саме на уроці. Тому вчителеві необхідно створити оптимальні умови для  розвитку кожної дитини, які сприятимуть вільному і повному розкриттю усіх її здібностей.

Вчитель історії і правознавства Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Григорчук Микола Леонідович вдало використовує інноваційні підходи в організації навчально-виховного процесу, а саме діяльнісний  підхід, спрямований на розвиток у школярів самостійності, здатності до самоорганізації, застосування на практиці здобутих знань з предмету, успішну адаптацію в соціумі. Учасники семінару були присутніми на уроці правознавства  у 10 класі на тему: «Юридична відповідальність». На уроці використано різні форми роботи: тестові завдання для перевірки домашнього завдання, інформаційні повідомлення учнів і тези матеріалу уроку в мультимедійному варіанті, індивідуальна робота з підручником за технологією критичного мислення, заповнення таблиці, розгляд життєвих ситуацій з аналізом застосування відповідних правових норм.

Цікавими та змістовними були презентаційні виступи заступників директора школи з навчально-виховної Тарнавської Т.П. та виховної роботи Дзюби Е.В. про діяльність навчального закладу в цілому та окремо - про взаємодію навчальних закладів в межах Пилиповицького освітнього округу.

Між командами учнів 10 і 11 класу проведено правознавчу вікторину «Я люблю Україну». Під час екскурсії по школі можна було ознайомитись з роботами учнів у вигляді інформаційних плакатів з національно-патріотичної тематики.

Категорія: Історія, правознавство | Переглядів: 877 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz