Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2014 » Березень » 31 » ШППД вчителів географії
09:26
ШППД вчителів географії

Географія посідає важливе місце поряд з хімією, біологією, фізикою і практично є підґрунтям природничо-наукової освіти. Географічні знання сприяють формуванню у свідомості учнів наукової картини географічної реальності, без якої неможливо створити цілісне уявлення про природу і суспільство, про загальну наукову картину світу. За таких умов проблема методичної підготовки учителів географії, підвищення їхньої фахової майстерності набуває особливої уваги.

З цією метою  26 березня 2014 року на базі районного методичного центру  відбулася зустріч слухачів  школи передового педагогічного досвіду за темою «Цільове управління розвитком обдарованості учнів засобами географічної освіти». 

Досвідом створення умов, що враховують індивідуальні особливості учнів для успішного розвитку продуктивного мислення в географічному середовищі поділилась вчитель  географії Брониківської ЗОШ І-ІІ ступенів Герасимчук Зоя Станіславівна. Постійна робота із самоосвіти та самовдосконалення, осучаснення педагогічного процесу, велика самоорганізованість, працелюбність, дисциплінованість, наполегливість, відповідальність за результати своєї праці   -  це  професійні якості Зої Станіславівни.

Під час теоретичної частини заняття  методист РМЦ Дем’янчук Наталя Костянтинівна  ознайомила  слухачів із основними аспектами роботи вчителя з обдарованою молоддю у процесі підготовки до олімпіад. Герасимчук  Зоя Станіславівна  представила присутнім   збірку матеріалів, яка містить методичні рекомендації по проведенню уроків розв’язування розрахункових задач, типологію задач шкільного курсу географії та  задачі олімпіадного типу, які використовувалися на ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнської олімпіади з географії у різні роки та поради  щодо організації  позакласної роботи при підготовці дітей до олімпіади.

Для всіх присутніх Зоя Станіславівна провела майстер-клас по розв’язуванню ускладнених географічних задач.

В обговоренні змісту, компонентів, методичного інструментарію проектування індивідуальних стратегій та програм розвитку обдарованих дітей засобами географічної освіти приймали участь всі учасники заходу.

Підсумком роботи школи ППД  стали рекомендації педагогам щодо створення умов співпраці вчителя географії та обдарованого учня за індивідуальними  планами навчання…

«Вона - учитель за покликанням, її не можна уявити собі ніким іншим, як учителем.  Викладання стало її життям.  Як вона знаходить своє щастя у навчанні, так можна вважати щасливими тих, хто в неї вчиться».   Ці слова А. Дістервега глибоко характеризують особистість Герасимчук Зої Станіславівни.     

 Тож нехай не згасає її педагогічний запал, не міліє криниця творчості та натхнення,  хай на довгі роки  збережуться радість та гармонія спілкування з учнями і колегами, а особисті якості та стиль роботи вчителя стануть прикладом для наслідування. 

Категорія: Географія, економіка | Переглядів: 871 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz