Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2017 » Лютий » 7 » Спільний семінар вчителів початкових класів та шкільних психологів
09:07
Спільний семінар вчителів початкових класів та шкільних психологів

Учитель як фахівець живе доти, поки вчиться.

03 лютого 2017 року на базі РМЦ пройшов спільний семінар вчителів початкових класів та шкільних психологів з проблеми «Психологічний супровід учасників навчально-виховного процесу з метою формування компетентної особистості». У семінарі взяли участь 38 педагогічних працівників.

Методист РМЦ Лопатюк Валентина Григорівна у своєму виступі розкрила умови формування компетентностей, зазначивши, що компетентнісний підхід в освіті пов’язаний з особистісно - орієнтованим і діяльнісним підходами до навчання, оскільки стосується особистості учня й може бути реалізованим і перевіреним тільки в процесі виконання. Сучасному вчителю потрібна гнучкість і нестандартність мислення, вміння адаптуватись до швидких змін, а це можливе за умови високого рівня професійної компетентності педагога.

Заступник директора Городницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Тітарева Тереза Валеріївна презентувала досвід роботи  школи з даної проблеми, запропонувавши присутнім специфічний вид педагогічної діяльності як педагогічна фасилітація, яка має за мету допомагати дитині в усвідомленні себе як самоцінності, підтримувати її прагнення до саморозвитку, самореалізації, самовдосконалення, сприяти її особистісному зростанню, розкриттю здібностей, пізнавальних можливостей. Також, вона провела майстер-клас по застосуванню деяких методів психологічного супроводу розвитку молодших школярів. які можуть застосовувати в своїй практиці й не фахівці.

Методист РМЦ Якубович Ольга Василівна у своєму виступі зазначила, що пріорітетом розвитку реформування системи освіти України визначають компетентнісно-орієнтований підхід. Метою функціонування школи та навчальної діяльності учнів має стати не сукупність знань з певних дисциплін, а компетентність особистості як загальна здатність, інтегрований результат навчання, що характеризує можливості учня успішно функціонувати та адаптуватися до вимог життя, знаходити правильні рішення у конкретних навчальних, життєвих, а в майбутньому і професійних ситуаціях. Ольга Василівна провела майстер-клас по використанню іграшкових та малюнкових методик з елементами психотерапії для розвитку емоційного інтелекту, емпатії та подолання психологічних бар’єрів у спілкування.

Вчителями початкових класів та шкільними психологами були розроблені та прийняті методичні рекомендації щодо психологічного супроводу учасників навчально-виховного процесу з метою формування компетентної особистості.

Категорія: Семінари | Переглядів: 596 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz