Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2017 » Листопад » 29 » Створення умов для реалізації принципу наступності між дошкільною та початковою освітою
13:08
Створення умов для реалізації принципу наступності між дошкільною та початковою освітою

Проблема наступності між дошкільною та початковою ланками - одна зі складних і до кінця не розв'язаних проблем. Спільна робота щодо створення умов для реалізації наступності дошкільного навчального закладу і школи починається з розуміння того, що дитячий садок і школа повинні діяти узгоджено – в одному напрямі.

24 листопада 2017 року на базі Киківського ЗДО відбувся семінар-практикум «Створення умов для реалізації принципу наступності між дошкільною і початковою освітою», в якому взяли участь вихователі дитячих садків та вчителі початкових класів Новоград-Волинського району та Чижівської ОТГ.

 Метою даного заходу було вироблення системи спільних поглядів на використання принципу наступності у роботі дитячого садка і початкової школи, спрямування зусиль колективів закладів дошкільної освіти і шкіл на взаємодію, шукаючи ефективні шляхи забезпечення плавного переходу дітей від дошкільного до повноцінного навчального процесу, на практиці продемонструвати форми і методи роботи з різною категорією учасників під час організації та реалізації такої співпраці.

Заступник директора Киківської ЗОШ І-ІІІ ст. Железняк Л.І. та директор Киківського ЗДО Матвійчук О.О. ознайомили присутніх з планом роботи семінару та провели екскурсію дитячим садком.

Учитель 4 класу Киківської ЗОШ І-ІІІ ст. Венгер М.А. презентувала роботу щодо методичного забезпечення наступності дошкільної та початкової ланок навчання.

Під час практичної частини семінару педагоги:

  • відвідали заняття в старшій групі «Подорож у країну знань», яке майстерно провели вихователь старшої групи Швець В.П. та майбутній вчитель вихованців Венгер М.А.;

  • переглянули фрагмент уроку математики в 1 класі (вчитель Степанюк Р.А.);

  • взяли участь у майстер-класах з елементами інтегрованого навчання, яке провели вчителі Тимощук В.М (2 клас) та Деркач І.В. (3 клас);

  • побували в «Королівстві гарних манер» (спільний виховний захід).

Відвідані заходи свідчать про те, що педагоги в своїй роботі використовують інноваційні методики  проведення занять, уроків та виховних заходів, в основу яких покладено компетентнісно орієнтований підхід.

Підводячи підсумки семінару завідувач РМЦ Сікора О.П. зосередила увагу присутніх на чинниках якісної освіти та підготовці до впровадження нового Державного стандарту початкової освіти.

Лопатюк В.Г., методист сектору освіти Чижівської ОТГ презентувала «Упровадження Державного стандарту початкової загальної освіти Нової української школи» зробивши порівняльний аналіз чинного Державного стандарту та проекту нового.

Гопанчук В.В., методист РМЦ з дошкільної освіти ознайомила присутніх з основними аспектами реалізації принципу наступності між дошкільною та початковою ланками освіти.

Киківський сільський голова Процюк Ю.М. наголосив на необхідності тісної співпраці всіх учасників освітнього процесу – батьків, вихователів, вчителів та органів місцевого самоврядування, адже діти – це наше майбутнє.

Учасники семінару одностайно прийшли до висновку, що тісна співпраця формує у педагогів розуміння значущості процесу розвитку дитини та сприяє накопиченню знань, допомагає зберігати здоров’я дітей, визначає індивідуально-диференційований підхід до майбутнього першокласника. І така тісна співпраця повинна мати продовження.

Переглядів: 511 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz