Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Листопад » 11 » Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек
16:16
Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки від 12.08.2014 р. № 931 у жовтні 2015 року у школах району проходив другий Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Виховуємо громадянина-патріота України». Цьогорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек  мав сприяти втіленню основних положень Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, затвердженої наказом  МОН України  від 16.05.2015 р.  № 641, приверненню уваги до проблем патріотичного виховання в нашій державі, розкриттю виховної функції шкільної бібліотеки, об’єднанню зусиль педагогічного колективу і бібліотеки щодо розвитку патріотизму зростаючої особистості.

Під час місячника в бібліотеках проводились різноманітні заходи, що сприяли формуванню патріотичних почуттів та громадянської свідомості учнів, а саме: бесіди,тематичні виховні години, уроки мужності, читацькі конференції, конкурси авторських патріотичних віршів про Україну та конкурси дитячих малюнків «З  Україною в серці», проводились зустрічі з учасниками бойових дій на Сході України та членами їх сімей, організовувались виставки, що популяризують українську історію, боротьбу українського народу за незалежність, проводились благодійні акції «Бібліотечка для захисників Вітчизни» та інше.

Заслуговує на увагу робота з даного питання у бібліотеках Великомолодьківської, Гульської, Городницької, Красилівської, Несолонської, Федорівської, Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Варварівської, Поліянівської, Таращанської ЗОШ І-ІІ ступенів та Слободороманівської гімназії.

Зокрема, у Гульській ЗОШ І-ІІІ ступенів (бібліотекар Цимбалюк Г.Р.) на загальношкільній лінійці було оголошено план проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек. З учнями 1-4 класів проведено бібліотечний урок «Україна прекрасна», на якому діти дізналися про історію написання Гімну нашої держави, про національні символи. Із цікавістю та задоволенням переглянули презентацію про найдивовижніші, найкрасивіші куточки нашої України.

Назавжди залишиться в пам’яті школярів лінійка пам’яті «За чисті душі, що злетіли в небо», яку було проведено біля меморіальних дощок вшанування пам’яті односельців - героїв АТО Чечета Юрія та Подолянчука  Василя. Хвилюючим був власний вірш «Війна…», який прочитала учениця 8 класу Гудіч Оксана. Для учнів 9-10 класів  організовано перегляд презентації про Небесну сотню «Серце кров’ю обливається». Крім того проведено конкурс-читання власних творів про Україну «В моєму серці Україна»  та конкурс малюнків «Моя країна – Україна».  В бібліотеці оформлено куточок пам’яті «Герої не вмирають».

Урочисто пройшло відкриття місячника у Городницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів (бібліотекар Кутковець Н.О.). В бібліотеці оформлено виставку «За покликом Вітчизни», на якій поміщені матеріали про городничан, які брали участь в АТО.

Цікавою була зустріч учнів 3-В класу з учасником АТО Семенюком Віктором.

Учні 3-6 класів взяли участь в конкурсі малюнків «За що я люблю Україну».

В бібліотеці естетично оформлено книжкову виставку «Моя Україна».

У бібліотеці  Варварівської ЗОШ І-ІІ ступенів   (в. о. бібліотекаря  Залізницька О.В.) першого тижня відбулося відкриття виставки «Моя країна – Україна». На виставці представлені книжки українських авторів про історію України і Житомирщини, а також сценарії національно-патріотичного та правового спрямування, тести, анкети, вірші та ілюстративний матеріал для використання в роботі класними керівниками.

Заслуговує на увагу проведення бібліотечної години «Он де, люди, наша слава,  слава України», в ході якої учням було дано інформацію про першу десятку видатних постатей України. Окремо розповідалося про односельчан, які беруть участь в бойових діях на сході країни. Наводились дані про нагороди, отримані учасниками АТО – колишніми учнями школи. Захід проходив біля стенду «Наші учні – патріоти України». Слід відмітити також бібліотечну годину «Ми – патріоти своєї землі», яку провела Залізницька О.В. з використанням презентації та відеофільму. Проблемне питання заходу – «Кого можна вважати патріотом?». Олена Володимирівна продемонструвала фотографії колишніх учнів школи –   учасників АТО. При цьому були їх учнівські фотографії  і нинішні фотографії уже бійців Української армії. Другу частину бібліотечної години провели учні 9 класу, вони знайомили присутніх з цікавими фактами про Україну. Закінчилась бібліотечна година тестом «Моя Україна».

У бібліотеці Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (бібліотекар Яворенко Н.І.) організовано зустріч учнів 7-11 класів з учасниками АТО Тарасенком Павлом та Матвійчуком Романом. З учнями 7 класу проведено бібліотечну вікторину «Люби і знай свій рідний край» та енциклопедичну годину із старшокласниками «Видатні постаті в історії України».

У бібліотеці Федорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (бібліотекар Рацієвська О.Б.) під час місячника відбулася інтелектуальна гра з учнями 5-9 класів «Я люблю Україну», на яку були запрошені батьки, з учнями 9-11 класів проведено бібліотечний урок «Моя земля – земля моїх батьків». Крім цього оформлено виставку за відповідними розділами «Духовні скарби українського народу».

У Великомолодьківській ЗОШ І-ІІІ ступенів (бібліотекар Козерацька Н.Д.)  учні 10-11 класів були присутні на уроці мужності «Непереможні. Героям слава!», на якому мова йшла про земляків-учасників АТО. Цікавою була поетична хвилинка «Україна – мій дім», під час якої власні вірші читала учениця 5 класу Ожогова Анастасія. Учні 7 класу виготовили плакат «Україна у нас одна». У бібліотеці організовано ряд тематичних виставок, а саме: «Обереги України», «Тієї слави козацької повік не забути», «Людьми земля славна».

І таких прикладів можна навести по кожній бібліотеці.

Проведені заходи свідчать, що шкільні бібліотеки стають осередками становлення громадянина-патріота України. Виконуючи виховну функцію, вони застосовують різноманітні форми та методи патріотичного виховання, які сприяють формуванню патріотичних почуттів та громадянської самосвідомості учнів.

Категорія: Бібліотека | Переглядів: 930 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz