Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Лютий » 19 » Cемінар вчителів української мови та літератури
14:29
Cемінар вчителів української мови та літератури

В умовах сучасних глобалізаційних процесів, що відбуваються в світі, кожен народ намагається зберегти свою самобутність, відстояти право своєї мови бути державотворчим чинником.

Розглядаючи мову як візитну картку держави, маємо пам’ятати, що цілісність держави  творять державна мова й армія, яка захищає державу. Про суголосність захисних функцій мови й армії щодо держави влучно сказала поетичним словом Оксана Пахльовська: «Раби – це нація, котра не має мови, тому й не може захистить себе».

Особливість сучасної інформаційної доби полягає в тому, що не лише  навчально-освітні заклади формують мовну особистість: більшу частину інформації, активну мовну практику отримують учні поза межами школи. Найбільше впливають  на формування мовної особистості сучасні засоби масової інформації. Чи ж багато зразків української літературної мови, наповненої інтелектуальним, естетичним змістом, дають нам, слухачам, глядачам, сучасні масові інформаційні джерела?

На це та багато інших запитань намагалися віднайти відповіді учасники районного семінару вчителів української мови та літератури, що відбувся 18 лютого на базі РМЦ, адже його темою було обрано «Формування мовної особистості інформаційної доби в умовах освітнього округу».

Методист РМЦ Рошка С.П. ознайомила педагогів з пріоритетним напрямком сучасної української лінгводидактики, суб’єктивними й об’єктивними чинниками, що впливають на формування і розвиток мовної особистості, презентувала мовний портрет сучасних учнів, а також акцентувала увагу на тих видах роботи на уроках словесності, що  сприятимуть успішному протистоянню викликам інформаційної доби.

Досвідом роботи педагогічного колективу Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ступенів над розв’язанням обговорюваної проблеми поділилася заступник директора з навчально-виховної роботи Тарнавська Т.П.

Голова методоб’єднання вчителів української мови та літератури Каленчук Т.М. презентувала напрацювання словесників Пилиповицького освітнього округу, запросивши колег до методичного діалогу.

Секрети своєї педагогічної майстерні відкрили вчителі Великомолодьківської, Токарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Борисівської ЗОШ І-ІІ ступенів: Васильчук Т.А., Бойко А.А. і Мартинюк Н.В.

Розробку уроку української мови у 8 класі з теми «Звертання. Розділові знаки при звертанні» та дидактичне забезпечення до нього продемонструвала вчитель української мови та літератури Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Тарнавська Т.П.

Досвідом проведення уроку літератури рідного краю у 7 класі з теми «Я на світі прожив, наче спалах зорі на світанні» поділилася Каленчук Т.М., вчитель Пилиповицької школи.

Про те, як організувати роботу над проектом «Розвиток читацької культури учнів» та ефективно провести виховний захід «Я люблю Україну», розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Тарнавська Т.П. Також вона ознайомила з презентацією «Інформаційно-освітнє середовище сучасного педагога».

Власними враженнями про участь у фаховому конкурсі поділилася вчитель української мови та літератури Стрієвської ЗОШ І-ІІ ступенів Запольська Н.М., яка звернула увагу колег на вимогу часу – створення блогу педагога.

Про участь в обласному конкурсі-захисті МАН розповіла Ткачук Т.А., вчитель Повчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Свої думки з приводу порушеної на семінарі проблеми висловили заступник директора з навчально-виховної роботи Данильчук Л.І. та вчитель Орепівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Зозуля А.В.

Про шляхи поповнення скарбнички філолога дидактичними матеріалами розповіла вчитель української мови та літератури Таращанської ЗОШ І-ІІ ступенів Венгер І.Д.

Також учасники семінару проаналізували спільну роботу за І семестр, відзначивши позитивні тенденції та намітивши напрями наступної діяльності, звернувши увагу на підготовку до ЗНО та ДПА.

Категорія: Українська мова та література | Переглядів: 809 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz