Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2012 » Березень » 26 » Cемінар вчителів української мови та літератури на базі Несолонської ЗОШ І-ІІІ ступенів
11:44
Cемінар вчителів української мови та літератури на базі Несолонської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Учасники районного семінару вчителів української мови та літератури, який відбувся 22 березня на базі Несолонської ЗОШ І-ІІІ ступенів, пересвідчилися в тому, що освіта повинна осучаснюватися на основі новітніх технологій через широке впровадження в навчально-виховний процес інформаційно-комунікаційних технологій.

28 гостей зі шкіл району зустріли  за давнім українським звичаєм керівник закладу Молодецький П.О. та його заступники Дзюбчук Є.Ф. і Гордійчук О.В.  Методист РМЦ Рошка С.П. відкриваючи семінар, ознайомила присутніх  з планом його проведення, акцентувала увагу на проблемі «Використання ІКТ на уроках української мови та літератури».

Директор школи Молодецький П.О. привітав учасників семінару, запропонувавши переглянути відеофільм про роботу навчального закладу, завдяки якому вчителі могли ознайомилися з традиціями, завданнями та досягненнями педагогічного й учнівського колективів.


Соціальний педагог школи Ткалич Н.Ю. надала інформацію про учнів 7 та 10 класів, у яких проводилися відкриті уроки.

Мультимедійний урок літератури рідного краю за творчістю Вадима Крищенка «Ступіть на материн поріг» в 10 класі запропонувала гостям вчитель вищої кваліфікаційної категорії Мулярець М.М. Враховуючи проблему семінару, вчителька  вдало поєднувала мультимедійну презентацію, відео, телефонну розмову з поетом-піснярем. Присутні на уроці вчителі та учні поринули у чудовий світ поезій Вадима Крищенка, слухаючи його вірші про матір, пісні на слова поета, переглядаючи фото та відеоматеріали. На урок було запрошено матір-героїню Тарасюк Т.В., яка звернулася до учнів зі своїм трепетним словом, поетесу Гудзь Л.А., що виконала пісню на власні слова. Вдало вплелися в канву нетрадиційного уроку настанови «класної мами» Молодецької С.В. І в котрий раз усі переконалися, що її величність Література подарувала приємні години спілкування, незабутні враження.


Урок української мови із використанням інтерактивних методів навчання «Узагальнення вивченого з теми «Прийменник»  у 7 класі представила вчитель Молодецька М.О., під час якого вдало застосувала різні форми та прийоми щодо вдосконалення учнями знань і вмінь.  Розвиваючи інтерес до рідного слова, навчаючи дітей розуміти, бачити  й відчувати його красу, вчителька зуміла створити на уроці атмосферу доброзичливості та творчості. Учні  вміло інсценізували казку про частини мови, активно працювали над виконанням цікавих завдань, кожне з яких було ретельно продумане і доступне для виконання завдяки використанню комп’ютера.



Логічним продовженням уроків став позакласний захід «Усе на землі – від матері», активну участь у якому взяли не тільки учні та вчителі, а й мами. Чудовий настрій змогла створити заступник директора з виховної роботи Гордійчук О.В., гарні враження подарували присутнім ведучі свята Петрук Н.В. та Данюк А.І. Приємно здивували гостей професійним виконанням пісень учні школи Шевчук П., Пантус Д., Пелешок І. Окрасою свята стали виступи шкільного хору (керівник Марчук С.Ф.) та наймолодшої учасниці свята Молодецької М. Не обійшлося без іскрометного гумору, що прозвучав у виконанні третьокласників (класовод Сарган С.М.). На завершення заходу прозвучала пісня «Квітка-душа» у майстерному виконанні вчителів школи Сарган С.М. та Данюк А.І.


Підводячи підсумки семінару, його учасники відзначили високий рівень проведення уроків та позакласного заходу, творчий підхід до їх планування та організації, співпрацю всього колективу для досягнення результативності.


 
Категорія: Українська мова та література | Переглядів: 909 | Додав: Кира | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz