Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Грудень » 21 » Подарунок від Святого Миколая
12:48
Подарунок від Святого Миколая

Свято Миколая - одне із найбільш шанованих християнських свят. Це один з найрадісніших днів для дітей, коли вони отримують багато подарунків та солодощів. За народними повір’ями, Миколай Чудотворець спускається на землю з небес і обходить весь світ, допомагаючи всім, а особливо діткам. Не оминув він і Новороманівський дитячий садок, де зібралося багато діток з двох сільських територіальних громад – Брониківської та Новороманівської. Саме в цей день, 19 грудня, тут відкривалася додаткова група. Розділити радість з дітлахами і їх батьками завітали представники районної влади, спонсори.

Як і годиться, гостей зустрічали хлібом-сіллю та гарною піснею «Ласкаво просимо» у виконання колективу закладу.

Традиційцно було перерізано жовто-блакитну стрічку, а настоятелем Свято-Володимирського храму с.Слобода Романівська Ієреєм Максимом було освячено приміщення.

Після огляду відремонтованих приміщень,  маленькі вихованці подарували присутнім незабутні хвилини радості чудовим концертом.

«У нашому районі питання розвитку мережі дошкільних закладів є пріоритетним. На початку грудня було відкрито додаткову групу у Киківському дитячому садочку. На 23 грудня заплановано відкриття Федорівського дошкільного закладу.  Сьогодні свято в Новороманівському дитячому садку. Хочу зауважити, що тут відкрито  не просто додаткову групу, а це приклад гарної співпраці двох територіальних громад – Брониківської та Новороманівської. І це ще одне свідчення того, що ми підтримуємо реформу децентралізації» - зазначила у своєму привітальному слові заступник голови районної адміністрації Наталія Володимирівна Даниленко.

Гарні слова вітання прозвучали і від заступника голови районної ради Анни Олександрівни Громико.

«Діти з  нетерпінням очікують понеділка, коли прийдуть в цей храм науки, який для них новий, незвіданий і разом з тим цікавий» – так розпочав свій виступ начальник відділу освіти Олександр Анатолійович Антипчук.

Він  відмітив, що це свято не одного, а декількох сіл. Це вперше такий вже не експеримент, а факт, коли дві громади  домовилися про співпрацю, тому що в Брониківській сільській раді немає ні місця, ні коштів на створення дитячого садка. Радісно від того, що батьки із Броник, Марушівки, Кропивні, Романівки готові возити дітей, щоб перебували під наглядом дорослих.

Дане питання з року в рік відкладалося, із-за нестачі коштів, але завдяки тісній співпраці між громадами, воно нарешті вирішилося саме в таке чудове свято.

Створенню дитячих садків в районі приділяється велика увага. На даний час ми досягли цифри 33 дошкільні заклади, а це показники 1992 року.

Відділ освіти і надалі буде працювати над вдосконаленням мережі дошкільних закладів, над реорганізацією їх в повноцінні, з організацією харчування.  Потрібно, щоб у кожному дитячому садку були медичні сестри, музичні керівники, логопеди, працювали  гуртки, де б дітки змогли розвивати свої здібності.

На завершення виступу Олександр Анатолійович сказав, що йому приємно бачити таку велику кількість батьків на святі. Він сподівається, що діти в садочку знайдуть свою другу домівку.

Брониківський сільський голова Залевська Надія Федорівна не приховувала своєї радості, адже це дуже  значима подія і для її громади. 20 дітей буде відвідувати садочок. «Я буду спокійна від того, що мої діти не будуть просто ходити вулицями сіл, а будуть доглянуті і набувати знання в цьому прекрасному закладі».

Вона побажала Юрію Антоновичу не розслаблятися, адже рано чи пізно громади об'єднаються і тоді прийдеться відкривати і третю і четверту групи. Таке гарне приміщення може прийняти не один десяток діточок. В свою чергу вона пообіцяла відстоювати питання виділення коштів для дошкільного закладу на зміцнення матеріально-технічної бази.

Зі щирими словами вітання виступив депутат районної ради Осіпчук Валерій Валентинович, побажав творчого натхнення колективу, а діткам рости здоровими і щасливими, переходячи на вищі поверхи школи.

Настоятель храму ієрей Максим привітав всіх з Днем Святого Миколая. Не обійшлося і без казусів. На запитання священника «Чи приніс Святий Миколай комусь різочку?» - один хлопчик зізнався, що так.

«Садочок – це сім'я, а сім'я  це маленька церква. Хочеться побажати вам, дорогі діточки здоров'я міцного, миру і добра».

Гарні слова привітання прозвучали від директора Новороманівської ЗОШ І-ІІІ ст. Надієвця Петра Івановича. Він, як справжній господар, як батько, свій робочий день розпочинає з дитячого садочка, піклуючись, чи тепло нашим діткам, чи немає ніяких проблем.

Але разом з дітками справжнім іменинником можна вважати і Новороманівського сільського голову Лосовського Юрія Антоновича. Він не міг приховати своєї радості від даної події. За вдале здійснення задуманого, вручив подяки простим трудівникам, які доклали своїх зусиль у ремонті приміщення.

Юрій Антонович відмітив, що це загальна практика в Європі, коли діток підвозять з одного об'єкта на інший об’єкт, де створені кращі умови. Неможливо утримати таку велику школу, де пустують приміщення, це накладно і для освіти, і для громади.  

На кінець свята до діток завітав Святий Миколай, він же сільський голова, який обдарував всіх солодощами. Радості малечі не було меж! І хочеться вірити, що розпочата справа буде мати своє гарне продовження. Адже щасливі і здорові діти – це наше світле і гарне майбутнє!

Категорія: Дошкільна освіта | Переглядів: 693 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz