Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Травень » 7 » Районний конкурс учнівських електронних презентацій «Я – Громадянин»
15:00
Районний конкурс учнівських електронних презентацій «Я – Громадянин»

28 квітня 2015 року на базі районного методичного центру відбувся районний конкурс учнівських електронних презентацій «Я – Громадянин».

Представлено 15 творчих робіт учнів загальноосвітніх навчальних закладів району. Орієнтовними  були визначені теми національно-патріотичного спрямування, екологічних проблем свого краю, «Сім духовних святинь малої Батьківщини», «Культурне надбання мого народу».

Необхідно відмітити, що всі представлені роботи відзначаються високою якістю виконання, яскраві, змістовні, з гарним дизайном, з достатньою навігацією, музичним супроводом. Учні та їх наставники  вдало  поєднали технічні можливості комп’ютерної і мультимедійної техніки для реалізації власних творчих задумів.

Сайчук Тарас, учень 7 класу у свої презентації «Я – українець. До глибин родоводу», використав чудові вірші поетів про Україну. Юний хлопчина поставив просте питання: чому ж українці такий особливий народ, чому настільки нерозривна нитка єднання з рідною землею де б не був і жив українець, яку співочу душу викохують м’ята і чебрець, біла хатинка з мальвами, спів солов’я на калині і шепіт джерельної води під вербою у лузі?

«Ми діти однієї матері – України! - говорить Тарас, - і доки є пам'ять, доти й будемо знати, що ми – українці!».

Відеопрезентацію «Повертайтеся живими!!! Героям слава!» представила учениця 11 класу Несолонської ЗОШ І-ІІІ ступенів Корнійчук Дарія, в якій показала своїх односельців - молодих хлопців, які ще вчора сиділи за шкільними партами і весело проводили час у колі друзів, а сьогодні тримають в руках автомат, захищаючи рідну землю. Емоційно сильна робота, що викликає щем і тривогу у серці за життя всіх, хто стримує агресора на сході України, посилює бажання єднатися і стати сильнішими, щоб перемагати.

Учениця 6 класу Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Правдива Тамара представила яскраву, патріотичну презентацію «Дружна родина – міцна країна», лейтмотивом якої став вислів-настанова «Твори добро, шануй родину, люби, оберігай чудову Україну!».

«Мій ідеал патріота – мій тато!» - з гордістю говорить Петров Максим учень 10 класу Жолобненської ЗОШ І-ІІІ ступенів, адже батько нещодавно повернувся з зони АТО, де  захищав нашу Україну, свою родину і всіх кого знає і любить від російської агресії.

Супрунчук Олег, учень 9 класу Городницької ЗОШ І-ІІІ ступенів розповів про долю молодих людей селища Городниця, які були вивезені в Німеччину в роки великої Вітчизняної війни і яких називали остарбайтерами. «Остарбайтер» (робітник зі сходу) – визначення, прийняте в Третьому Рейху, яким називали людей, вивезених із країн Східної Європи з метою використання безкоштовної або низькооплачуваної робочої сили. Таку долю розділила з багатьма городничанами і бабуся Олега, Степанюк Ганна Федорівна.

Учениця 9 класу Орепівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ювко Вікторія в презентації «Сім духовних святинь малої батьківщини» розповіла про святині свого рідного краю – Орепівщини, до яких віднесла: Свято-Хресто-Воздвиженський Храм, Орепівську ЗОШ І-ІІІ ступенів як храм науки, Будинок культури – мистецький храм, Музей бойової і трудової слави – храм історії народу, пам’ятники і пам’ятні знаки односельцям, загиблим у роки Великої Вітчизняної війни – храм пошани до Героїв, храм сімейного вогнища кожної оселі й «джерельної водиці є ще Храм…»

Проблема забруднення навколишнього середовища продуктами життєдіяльності людини дуже актуальна сьогодні і в презентації «Екологічні проблеми України» учнів 10 класу Чижівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тимощук Крістіни і Процюк Яни були висвітлені проблеми забруднення повітря, води, грунтів України.

Презентацію «Герої не вмирають» Степанюк Анни учениці 10 класу Красилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів присвячено Дню Героїв (23 травня) - це день пам’яті українців, які присвятили своє життя служінню українській нації, хто боронив Україну до останнього подиху.  Це щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — і Анна розповіла про борців за волю України: лицарів Київської Русікозаків Гетьманської Добиопришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНРУПА та діячів ОУН, а також про героїв наших днів, тих хто бореться за Україну в зоні АТО.

Осадчук Марія, учениця 9 класу Курчицькогутянської ЗОШ І-ІІ ступенів у презентації «Петриківський розпис – дзеркало духовної єдності людини з природою» показала талановитість українського народу, його вміння захоплюватись красою рідного краю, переносити цю красу на полотно, глину, дерево і робити світ навколо ще кращим.

В презентації «Моя маленька Батьківщина – Івашківка» Савіцька Вікторія, учениця 9 класу Івашківської ЗОШ І-ІІ ступенів розповіла про історію свого рідного села та людей, які творили цю історію.

В презентації «Моє майбутнє – це лише мій вибір» Семенюка Владислава, учня 10 класу Слободороманівської гімназії, проаналізовано ринок праці, описані професії, високий попит на які був і буде завжди, та професії, що з’явилися у 21 столітті – столітті нових технологій.

Найактивніша учасниця конкурсу учениця 9 класу Малоцвілянської ЗОШ І-ІІ ступенів Савосіна Олена представила презентацію «У світі українського театру», в якій розповіла про театральне мистецтво, що бере початок з глибокої давнини: обрядові пісні, танці, ігри, скоморохи, перший в Україні стаціонарний театр у Львові, становлення сучасних українських театрів. Підсумком поданої інформації можуть бути такі  слова: «Мистецтву, що створюється на очах у глядачів, призначене довге життя».

Своєрідною розповіддю-звітом про активну участь учнів школи в наданні благодійної допомоги воїнам, що перебувають в зоні АТО, стала презентація Семенюк Аліни, учениці 11 класу Новороманівської ЗОШ І-ІІІ ступенів «Україна – єдина країна!».

Про свій ідеал патріота у презентації «Рідна мати моя…» розповів Янчук Ігор, учень 8 класу Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Мама Ігоря –  співоча творча людина, учасниця народного гурту української пісні «Кришталеві дзвони», без яскравих виступів якого не обходиться жодне  свято у Новоград-Волинському районі.

Оцінювання творчих робіт проводилось всіма присутніми в залі учнями і педагогами відповідно до положення за такими розділами: представлення роботи автором, відповідність темі, повнота розкриття,творчий підхід, додержання вимог до створення презентації (дизайн слайду, зміст презентації, якість навігації, музичний супровід).

При представленні роботи, відповідно до вимог, текстове озвучення було більш розширеним, ніж тезисний виклад на слайді у Супрунчука Олега (Городницька ЗОШ), Правдивої Тамари (Суслівська ЗОШ), Ювко Вікторії (Орепівська ЗОШ), Савосіної Олени (Малоцвілянська ЗОШ), Семенюк Аліни (Новороманівська ЗОШ), Корнійчук Дарії (Несолонська ЗОШ), Петрова Максима (Жолобненська ЗОШ), Янчука Ігоря (Пилиповицька ЗОШ).

Творчо підійшли до змісту створюваної презентації, використавши місцевий матеріал  Савіцька Вікторія  (Івашківська ЗОШ), Янчук Ігор (Пилиповицька ЗОШ), Ювко Вікторія (Орепівська ЗОШ), Сайчук Тарас (Косенівська ЗОШ), Корнійчук Дарія (Несолонська ЗОШ), Супрунчук Олег (Городницька ЗОШ), Семенюк Аліна (Новороманівська ЗОШ), Петров Максим (Жолобненська ЗОШ).

За якістю навігації хочеться відмітити  роботи учнів: Корнійчук Дарії (Несолонська ЗОШ), Савосіної Олени (Малоцвілянська ЗОШ І-ІІ ступенів), Петрова Максима і Суходольського Сергія (Жолобненська ЗОШ), Супрунчука Олега (Городницька ЗОШ), Семенюк Аліни (Новороманівська  ЗОШ).

До недоліків у представлених презентаціях можна віднести великий об’єм текстового матеріалу на окремих слайдах, відсутність підписів під фотографіями, картинками, репродукціями картин розміщеними на слайдах. Не всі учасники врахували рекомендаційні вимоги до кількості слайдів в презентації (48 слайдів – Степанюк Анна (Красилівська ЗОШ), 24 слайди – Семенюк Аліна (Новороманівська ЗОШ), 22 слайди - Осадчук Марія (Курчицькогутянська ЗОШ), що знизило бали при оцінюванні.

Категорія: Позашкільна робота | Переглядів: 962 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz