Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2011 » Серпень » 25 » Робота районних серпневих методичних комісій (продовження)
14:50
Робота районних серпневих методичних комісій (продовження)

     

       Епіграфом  засідання районної методичної комісії вчителів іноземних мов став відомий вислів «Скільки мов ти знаєш, стільки раз ти людина». Педагоги з розумінням поставилися до питання про те, що  у період стрімкого розвитку  економічних, політичних, міжнародних і культурних зв’язків з кожним роком зростає необхідність навчити якомога більшу кількість дітей говорити іноземною  мовою й розуміти її.  Вони глибоко проаналізували питання стану викладання та рівня навчальних досягнень учнів  з іноземних мов у загальноосвітніх навчальних закладах району за 2010-2011 навчальний рік.


 

              У зв’язку із прийняттям Закону України №2442-VІ  від 06.07.2010 р. «Про внесення змін до законодавчих актів з питань загальної середньої та дошкільної освіти щодо організації навчально-виховного процесу», а саме, зі зміною терміну навчання з 12 років на 11, вчителі опрацювали внесені зміни до програм 11 класу та відповідні  матеріали Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, методичні рекомендації Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, що стосуються  викладання іноземних мов у новому навчальному році.


 

              Використовуючи сучасні мультимедійні засоби навчання,  власним досвідом роботи  поділилися: Кириченко Н.В. (Повчинська ЗОШ І-ІІІ ст.), Горшкальова Н.М. (Варварівська ЗОШ І-ІІ ст.), Петришина Т.В. (Киківська ЗОШ І-ІІІ ст.), Пархомчук О.П. (Ярунська ЗОШ І-ІІІ ст.).

 

          

          На засіданні методичної комісії вчителі музичного мистецтва загальноосвітніх навчальних закладів району опрацювали цілу низку питань, що стосуються, насамперед, організації навчально-виховного процесу у 2011-2012 навчальному році, а саме:

 

-         ущільнення навчального матеріалу відповідно до чинних програм, викликане змінами термінів завершення навчального року та проведення державної підсумкової атестації в 9 та 11 класах;

 

-         використання  навчальних програм та підручників для навчання мистецьких дисциплін  у 1-4 та 5-8 класах;

 

-         використання особистісно-розвивальних педагогічних технологій виховання мистецтвом учнів початкової та основної школи;

 

-         спрямування педагогічного процесу на збереження  індивідуальності та розвиток творчої особистості в  умовах модернізації освіти;

 

-         можливість використання нових комунікаційних технологій, викликаних  тенденціями розвитку інформаційного суспільства;

 

-         збереження дитячого особливого світу, морального й духовного збагачення в умовах глобалізації інформаційного простору;

 

-          поліпшення якості шкільної освіти, створення умов для  саморозвитку школярів, формування культури почуттів, світоглядних орієнтацій та компетентностей у сфері мистецтва і культури.

 

     Вчителі глибоко проаналізували  стан викладання, рівень навчальних досягнень учнів з музичного мистецтва за 2010-2011 навчальний рік та обговорили і прийняли структуру методичної роботи на 2011-2012  навчальний рік.

 

На методичній комісії шкільних бібліотекарів було розглянуто ряд актуальних питань. Зокрема, бібліотекар Несолонської ЗОШ І-ІІІ ст. Повторейко М.В.  та  бібліотекар Суховільської ЗОШ І-ІІ ст. Ковальковська Ю.В. поділилися досвідом проведення моніторингу читацького інтересу учнів 4-11 класів.

 

         Бібліотекар  Слободороманівської  гімназії  Богданчук Г.П.  розповіла про надання допомоги  обдарованим дітям  в отриманні знань. Бібліотекар Яворівської ЗОШ І-ІІ ст.  Мілевська Ю.Ф. розкрила роботу шкільного бібліотекаря з організації, обліку,  збереження книжкового фонду.

 

         Особлива увага на засіданні зверталась на забезпечення всіх учнів підручниками. Станом на 22.08.2011 року для учнів 11 класу надійшло 67% підручників від плану завозу.

 

 Шкільних бібліотекарів зобов’язано провести відповідну роботу щодо повного забезпечення школярів навчальною книгою.

 

  На методичній комісії вчителів фізики було розглянуто питання:

 

 -         впровадження елементів інтерактивних технологій в процес викладання фізики;

 

-         участь у конкурсах винахідників і раціоналізаторів, юних фізиків «Левеня»;

 

-         ведення документації в кабінеті фізики;

 

          Цікавими знахідками та власним досвідом роботи поділився вчитель фізики Новороманівської ЗОШ Пасічник М.М.


 

          На методичній комісії вчителів трудового навчання було розглянуто питання:

 

1. Методика формування творчих умінь і навичок учнів на уроках трудового навчання.

 

2. Позакласна робота з дітьми що проявляють підвищений інтерес до трудового навчання.

 

3. Технологічні та методичні основи сучасного уроку трудового навчання у 5-9 класах.

 

4. Ведення документації в шкільній майстерні.

 

           У виступах взяли участь голова МК, вчитель Новороманівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Онопрійчук О.П., вчитель Барвинівської ЗОШ І-ІІ ступенів Дмитренко В.С.

 

На методичній комісії вчителів фізичної культури з доповідями виступили вчителі:

 

- Шевчук О.О. (Наталівська ЗОШ І-ІІ ст.) «Основи організації домашніх завдань з фізкультури»;

 

- Лакизюк Є.В. (Лучицька ЗОШ І-ІІ ст.) «Методика навчання бігу на короткі та середні дистанції».

 

         З навчальними планами та програмами з фізичного виховання на 2011-2012 навчальний рік присутніх ознайомив голова  МК  вчителів фізкультури, вчитель Великомолодьківської ЗОШ І-ІІІ ст. Храбан І.С.

 

         Проаналізував  стан  навчально-виховного процесу та подальший розвиток фізичного виховання і спорту у навчальних закладах району методист районного методичного центру Горбовський В.П.


На методичні засідання  вчителів історії та правознавства прибули 37 педагогів шкіл району.


 

В динамічному темпі відбулося обговорення  ефективності роботи вчителів по формуванню предметних компетентностей учнів у 2010-2011 навчальному році та  результатів участі  вчителів та учнів у предметних олімпіадах, творчих конкурсах, фестивалях. Опрацьовано інструктивно-методичні листи щодо вивчення історії  та правознавства у 2011-2012 навчальному році. Цікавими та змістовними  були виступи вчительки Лучицької ЗОШ І-ІІ ступенів Кондрачук О.А. на тему «Поєднання сучасних технологій та традиційних методичних прийомів при формуванні предметних компетентностей учнів на уроках історії» та вчителя Чижівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Оголя О.О. на тему«Значення предметних компетентностей з історії та правознавства у процесі соціологізації учнівської молоді».


 

 

 

На методичне засідання вчителів етики прибуло всього 5 педагогів шкіл району, але  при визначенні  завдань вивчення даного предмету на 2011-2012 навчальний рік було зазначено,що курси духовно-морального спрямування є дисциплінами передусім світоглядного, культурного та освітньо-виховного спрямування, які вибудовуються як фундамент буттєвих цінностей сучасної людини. Вони не є вченням  віри, не передбачають вивчення релігійних обрядів, і не повинні ставити за мету залучення до певної конфесії. Вивчення цих предметів передбачає виховання в учнів поваги до свободи совісті, релігійних та світоглядних переконань інших людей; здатності до співжиття в полікультурному та полі конфесійному українському суспільстві.

 

  Оголошуємо, що в 2011-2012 навчальному році навчальний предмет «Етика» включений в номінацію конкурсу «Вчитель року». Заявки на участь у конкурсі подавати у методичний центр до 15 вересня.

 

 Педагоги-виховники на засіданні опрацювали методичні рекомендації по проведенню у загальноосвітніх навчальних закладах України Першого уроку:«Україна – наш спільний дім» та методичні рекомендації по плануванню виховної діяльності педагога-виховника, висловили побажання та пропозиції щодо організації виховної роботи в 2011-2012 навчальному році.

 

 


На засіданні заступників директорів з виховної роботи Пасічник В.П. ( Новороманівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) у своєму виступі детально ознайомила з основними засадами  проекту програми «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України» порівнюючи його з програмою «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України»;

 
Тітарева Т.В.( Городницька ЗОШ І-ІІІ ступенів ) поділилася
досвідом педагогічного колективу по створенню виховної
системи школи, цікаво і змістовно розповіла про необхідність  
 проведення психологічних досліджень учнівських колективів,
аналіз отриманих результатів і створення на основі отриманих
даних річного плану виховної роботи в школі.

Під час роботи методичної комісії психологічної служби району
практичні психологи та соціальні педагоги району представили свій
доробок з питань:
-           -     «Психологічна адаптація першокласників – основа успішного
навчання» - практичний психолог Слободороманівської гімназії
Петренко Г.О.
-           -     «Особливості переходу учнів з початкової до середньої школи,
як психолого-педагогічна проблема» - практичний психолог
Колодянської ЗОШ І-ІІІ ст. Каленюк С.Б.
-           -     «Проблеми обдарованих дітей та шляхи їх розв’язання » - 
практичний психолог Чижівської ЗОШ І-ІІІ ступенів
Пашківська Т.Л.
-           -     «Обдарований підліток. Знахідка чи проблема для школи?» - 
практичний психолог Городницької ЗОШ І-ІІІ ступенів
Лакизюк І.С.
-           -     «Розвиток навчальних процесів учнів. Корекційно-розвивальні
заняття для першокласників» - практичний психолог Киківської
ЗОШ І-ІІІ ступенів Міськевич Т.М.
-           -     «Соціально-педагогічний патронат дітей з груп ризику» -
соціальний педагог Несолонської ЗОШ І-ІІІ ступенів
Ткаліч Н.Ю.

(
розгорнута інформація
на сторінці психологічної служби нашого сайту)

 

 


 

           

Категорія: Навчально-виховна робота | Переглядів: 1020 | Додав: Кира | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Bormaley  
Ерунда все это! Люди приезжают, чтобы встретиться, пообщаться, порадоваться друг за друга. А рекомендации типа "ищите в интернете по ссылкам ..." и так всем известны.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz