Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2014 » Листопад » 25 » Семінар-практикум для вчителів хімії
12:35
Семінар-практикум для вчителів хімії

Відповідно до річного плану роботи  відділу освіти Новоград-Волинської РДА на базі районного методичного центру було проведено районний семінар-практикум для вчителів хімії.

Тема семінару «Формуваня екологічного мислення і свідомості учнів шляхом застосування інтерактивних формі методів навчання».

З доповіддю по темі семінару виступила  Мамчуровська Наталія Василівна, вчитель хімії Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ступенів,  яка акцентувала увагу присутніх, на тому, що  одним із навчальних завдань сучасної програми хімії для загальноосвітніх навчальних закладів є розв’язання глобальних проблем людства та заходи збереження цивілізації через зміст запропонованих матеріалів, який дає змогу виховати екологічну культуру.

Практичне  втілення досвіду роботи з  формування основних екологічних понять у процесі вивчення природничих дисциплін і в позакласній роботі, а також відповідального ставлення підростаючого покоління до навколишнього середовища та здоров’я людини презентувала Петришина Оксана Володимирівна, вчитель хімії  вищої кваліфікаційної категорії Великогорбашівської ЗОШ І-ІІ ступенів. Присутні мали змогу переглянути відеоматеріали уроку хіміії в 9 класі на тему «Класифікація хімічних реакцій за різними ознаками» та позакласного  заходу, проведеного у формі круглого столу «Допоможемо Землі». Дані заходи  стали  яскравим підтвердженням  результативного впровадження в навчальний процес прогресивних педагогічних технологій, ефективних методів і активних форм навчання з проблем формування навичок екологічного мислення учнів.

Керівник районного методичного об’єднання вчителів хімії Корнійчук Петро Тимофійович, звернув  увагу присутніх, на те, що в  умовах екологізації хімічної освіти зростає роль розрахункових і творчих завдань з екологічним змістом. Використання на уроках хімії таких завдань спрямоване на вивчення багатства рідного краю, сприяє розумінню сутності екологічних проблем, формує певний стиль мислення й розвиває інтелектуальні вміння дітей.

Вчитель хімії Слободороманівської гімназії Рафальський Олег Олексійович також відмітив, що особливе місце в екологічному вихованні учнів загальноосвітньої школи належить природничим наукам: біології, географії, хімії, фізиці, екології. Вони створюють необхідну теоретичну базу для розвитку в учнів загальної цілісної картини зв’язків між живою і неживою природою та  дають можливість розкрити комплексний характер екологічних проблем.

Практичний етап семінару було проведено у формі «Аукціону педагогічних знахідок». Попередньо вчителями хімії 8 освітніх округів були розроблені конспекти уроків,що передбачають  формування ключових компетентностей екологічної думки в учнів. Кожна розробка була представлена як лот та оцінювалась всіма  учасниками семінару. Найвищі бали отримали педагогічні напрацювання вчителів Ярунського та Суслівського освітніх округів.

З метою  залучення до проектної творчої діяльності широкого кола учнів загальноосвітніх навчальних закладів району та накопичення досвіду використання різноманітних форм та методів екологічного виховання  для розвитку творчого потенціалу учнів, учасниками семінару розпочато роботу над проектом  екологічного виховання школярів «Думати глобально – діяти локально», робота над яким триватиме до листопада 2015 року і завершиться проведенням огляду-конкурсу на кращий проект.

Учасники семінару отримали методичну й практичну допомогу щодо можливостей здійснення екологічної освіти і виховання учнів безпосередньо у процесі навчання засобами  предмета хімії, обмінялися досвідом та отримали матеріали для впровадження в практику роботи.

Категорія: Семінари | Переглядів: 845 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz