Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2013 » Жовтень » 23 » Семінар-практикум та ШППД вчителів природничих наук
15:25
Семінар-практикум та ШППД вчителів природничих наук

18 жовтня 2013 року на базі Несолонської школи було проведено семінар-практикум вчителів  біології та хімії «Технологія організації групової навчальної діяльності учнів на уроці » та заняття школи ППД  вчителів географії «Впровадження елементів інноваційних технологій на уроках географії.

Семінар мав яскравий емоційний окрас, починаючи з відкриття. Гостей  привітно зустріли педагоги та учні школи.



Симканич Наталія Петрівна, заступник директора з навчально-виховної роботи, в ході перегляду відеофільму ознайомила учасників семінару із системою роботи та досягненнями  вчителів закладу. Чечет Людмила Василівна, вчитель біології та хімії  презентувала власний педагогічний досвід.


Педагогічний колектив активно працює над вивченням, впровадженням педагогічних технологій та позитивного педагогічного досвіду, що сприяє результативності навчально-виховної роботи з учнями.

Відкритий урок з біології було проведено Чечет Людмилою Василівною, вчителем вищої кваліфікаційної категорії,  у 8 класі на тему: «Одноклітинні та багатоклітинні організми». На занятті було застосовано багатоваріантні форми, методи і прийоми навчання, спрямовані на активізацію розумової діяльності учнів. Особливу увагу було приділено інтерактивним методам, ігровому моделюванню, нестандартним формам, що спрямовують творчий, емоційний потенціал школярів на самовдосконалення, сприяють їхньому самоствердженню. На різних етапах уроку використовувалась групова робота. Серед засобів навчання важливе місце в професійній діяльності Людмили Василівни займає дидактичний матеріал, диференційований за рівнем складності. Завдання для групової роботи складає, враховуючи інтереси та нахили учнів. Це забезпечує високу активність школярів під час навчання, оскільки врахування індивідуальних особливостей дітей дає їм змогу ширше розкрити свої здібності, стимулює до активної пізнавальної діяльності.



Учитель  географії Тімборовський Станіслав Зигфридович організував та провів цікавий, пізнавальний майстер-клас  для членів районної школи ППД вчителів географії з використання прогресивних методів викладання географії і показав  роботу сучасного кабінету  географії.

На уроці географії у 7 класі «Особливості природи Тихого і Атлантичного океанів» Станіслав Зигфридович продемонстрував застосування інтерактивних технологій, що дало можливість залучити кожного учня до обговорення проблеми і сприяло розвитку творчих здібностей, критичного мислення, уміння працювати в колективі.



З метою інтенсифікації навчального процесу  на уроках досвідчених колег використано сучасні технічні засоби – комп’ютер, мультимедійний проектор, що  створило  інформаційне навчальне середовище.

Проводячи методичний аналіз, вчителі дали високу оцінку урокам, творчим підходам педагогів та високому рівню знань учнів. У всьому відчувається чіткий планомірний підхід та система у навчанні.

Учасники семінару відвідали виховні заходи:

 «Учителю! Прекрасного ти гідний…» та виступ екологічної агітбригади, які ще міцніше закріпили  позитивне враження  всіх присутніх.






Психолого-педагогічну хвилинку запропонувала  психолог школи Ткалич Наталія Юріївна.



Методист районного методичного центру Дем’янчук Н.К. в ході круглого столу  звернула увагу учасників семінару на питання вдосконалення процесу викладання предметів природничого циклу у зв’язку із реформуванням системи освіти в Україні. Підсумовуючи роботу семінару,  підкреслила, що використання групових форм роботи  дає змогу зосередити максимум уваги учнів на пошуковій і пізнавальній діяльності, створенні умов для забезпечення навчальної діяльності учнів і розвитку індивідуальних особливостей.

Від вчителів  і від себе особисто дякую адміністрації і колективу школи за організацію і проведення семінару.

Категорія: Семінари | Переглядів: 997 | Додав: Кира | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz