Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Листопад » 30 » Семінар-практикум учителів художньої культури
09:41
Семінар-практикум учителів художньої культури

„О, не покину, музи, я олтар ваш!

Правдивого життя не буде без мистецтва”

Еврипід

Актуальність цих слів, проголошених великим давньогрецьким драматургом Еврипідом більше двох тисяч років тому, підтверджується кожною миттю нашого буремного життя. Мистецтво було і залишається одним із найважливіших чинників духовного життя людства. Воно стимулює творчу діяльність, освячує і збагачує життя людини емоційними переживаннями та роздумами.

Чи можна навчитися розуміти мистецтво? Можливо, комусь видасться це питання дивним, адже вважається, що це доступно кожному. Але разом з тим, ми знаємо, що на різних людей один і той же твір справляє різне враження. Хтось послухав музику, подивився скульптуру і забув про почуте й побачене, а в іншого цей твір викликав безліч почуттів та думок.

Одним із найважливіших компонентів культури як сукупності створених людством цінностей є художня культура.

27 листопада 2015 року на базі Городницької ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено семінар-практикум за темою «Технологічний підхід до формування творчої активності учнів на уроках художньої культури». Учасників семінару-практикуму привітно зустріла директор школи Світлана Вікторівна Гончаренко. Вона провела екскурсію по навчальному закладу й лаконічно презентувала роботу педагогічного колективу з часу заснування школи і до тепер.

Мосійчук Анна, учениця 9-Б класу зацікавила присутніх фактами з історії смт. Городниця, провівши змістовну екскурсію шкільним краєзнавчим музеєм (завідуюча, вчитель історії Ніна Григорівна Білоніг).

Відкритий урок, проведений в 10-Б класі вчителем Василем Сергійовичем Литвинчуком, вразив учасників семінару-практикуму тим,  що всі учні класу були активними при опрацюванні  навчальної теми «Український авангард. Живопис» і насамкінець уроку вміло на моніторах комп’ютерів втілили розуміння абстракціонізму в своїх малюнках.

Щоб краще розуміти, що художня культура - це складне, багатошарове утворення, яке об'єднує всі види мистецтва, сам процес художньої творчості, його результати і систему заходів по створенню, збереженню і розповсюдженню художніх цінностей, вихованню творчих кадрів і глядацької аудиторії, в школі створено драматичний гурток, засновником і керівником якого є вчитель зарубіжної літератури Ірина Володимирівна Литвинчук. Учасники театральної вітальні, учні 10 класу, представили на огляд гостей уривок з твору Бернарда Шоу «Пігмаліон».

Обговорюючи проведені заходи вчителі 20-ти загальноосвітніх навчальних закладів відзначили, що в Городницькій школі учні вчаться свідомому розумінню того, що мистецтво – це особливий вид духовно-практичного освоєння дійсності за законами краси, особливість якого полягає у тому, що воно виступає у художньо-образній формі. Під керівництвом досвідчених наставників учні продемонстрували неабиякі акторські здібності і глибоку переконаність в тому, що за допомогою мистецтва людина здатна сприймати оточуючий її світ у цілісності. Переконливо довели, що воно може проникати в найпотаємніші куточки людської душі, хвилювати і робити людину величною. За допомогою мистецтва ідея втілюється в такій формі, яка збуджує емоції, активізує уяву, викликає особливі переживання, які називають естетичними, або художніми.

Під час проведення круглого столу вчителі обмінялися досвідом власних напрацювань, щодо ефективності проведення уроків художньої культури та розробили відповідні рекомендації з проблеми технологічного підходу до формування творчої активності учнів на уроках художньої культури.

Категорія: Семінари | Переглядів: 646 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz