Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Жовтень » 12 » Семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи
12:45
Семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи

Наразі головне завдання педагога допомогти дитині

усвідомити себе і пробудити власну активність та внутрішні сили,

щоб вона сама робила вибір, знаходила рішення і відповідала за нього.

(К.Роджерс)

            Якою б не була дитина, вона має право на особистий розвиток в сприятливих для цього умовах.  «Ми є те, що ми бачимо і чуємо…», тому основним завданням педагогічних колективів є створення саме позитивного освітнього-виховного  розвиваючого середовища, сприятливих умов для дитини у кожному навчальному закладі.  Прикладом для наслідування у цьому є педагогічний колектив Колодянської ЗОШ І-ІІІ ступенів на чолі з директором Боровець Валентиною Данилівною.

            7 жовтня 2015 року на базі навчального закладу проведено семінар заступників директорів з виховної роботи на тему: «Методологічні основи творення духовно-творчого розвивального позитивного середовища», в якому взяли участь 16 педагогів. Гарним сонячним днем зустрічала своїх колег педагог з великим стажем роботи, вмілий організатор, чуйна, добродушна, красива жінка Недзельська Марія Марківна. Приємною несподіванкою для учасників була дзвінка привітальна пісня у виконанні батьків учнів школи.

            У своїй роботі педагогічний колектив школи має такі  пріоритети:  освіта, творчість, професіоналізм, культура, патріотизм, толерантність, тому головними завданнями  навчального закладу є: формування позитивного ставлення до навчання, навчання дітей спілкуватись у колективі, поводитись у громадських місцях. Директор школи з гордістю говорить про своїх вчителів, що вони мають стійку систему принципів, досконало володіють методикою навчання і виховання, вміють гуртувати дітей, охоче діляться педагогічним досвідом зі своїми молодшими колегами.

            Марія Марківна поділилася досвідом роботи по створенню виховної системи навчального закладу (презентаційні матеріали якої отримали диплом на обласній педагогічній виставці «Сучасна освіта Житомирщини») і секретами налагодження спільної колективної виховної діяльності кожного члена педагогічного колективу, основними з яких є   чесність, повага, довіра.

            Виховну годину «Людина починається з добра» провела класовод 2 класу Троцька Валентина Вадимівна. Граючись, моделюючи сюжети улюблених мультфільмів, виконуючи здоров’язберігаючі вправи,  учні на уроці закріпили розуміння значення таких понять як добро, співчуття, толерантність, допомога,  чуйність.

            Класні керівники 5, 9, 11 класів презентували власні напрацювання по реалізації основних принципів та змісту діючої програми «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України»(наказ МОН України №1243 від 31.10.2011р).

            Новаківська Ганна Анатоліївна представила програму виховної роботи з найменшими вихованцями середньої ланки. Вільно, радісно, розкуто, без непотрібних умовностей, спільно з класним керівником, відчуваючи його підтримку і приклад, учні 5 класу показали свої артистичні вміння по розвитку ціннісних ставлень особистості до мистецтва, до суспільства і держави.

            Опанасюк Сергій Романович, класний керівник 9 класу, за допомогою відеоматеріалів розповів про систему роботи з розвитку ціннісних ставлень особистості до праці, до природи. Милували око всіх присутніх виступи учнів 8 класу Сидорчук Кристіни і Демчука Михайла, які відвідують професійні танцювальні гуртки і мають неабиякі вміння в цьому виді мистецтва.

            Усенко Оксана Сергіївна, класний керівник 11 класу, зазначила що без участі батьків і громадськості у шкільному житті нема повноцінного ефективного виховання учнівської молоді, розвитку ціннісного ставлення особистості до себе, сім’ї, родини, людей і така співпраця у Колодянській ЗОШ налагоджена. Батьки приймають активну участь у всіх виховних заходах школи і самі організовують їх. Прикладом цього можуть бути  «Андріївські вечорниці», проведені за ініціативи і активної організаторської участі батьків та директора сільського клубу Сіркової  Юлії Олександрівни. Велику увагу учні класу приділяють зміцненню та розвитку власного фізичного  здоров’я, постійно займаються різними видами спорту (виступ  учнів 11 класу Дмитра Іщука і Дмитра Пивоварчука).

            Створювати позитивне освітнє середовище в навчальному закладі - це насамперед навчитись кожному педагогу любити і цінувати себе і своє оточення, отримувати задоволення від того, що робиш ти і що роблять твої колеги, випромінювати радість, дарувати тепло свого серця дітям і колегам. І тоді обов’язково світ навколо буде змінюватись на краще!

Категорія: Семінари | Переглядів: 594 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz