Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2014 » Лютий » 17 » Семінар учителів української мови та літератури на базі Повчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів
15:21
Семінар учителів української мови та літератури на базі Повчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Бурхливий розвиток програмно-технічних засобів створення, збереження й обробки інформації у світі дедалі швидше змінює орієнтації сучасного суспільства. Входження інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) у різні сфери діяльності людини не оминає і галузь освіти. Дуже важливо організувати процес навчання так, щоб дитина активно, з цікавістю і захопленням працювала на уроці, бачила плоди своєї праці і могла їх оцінити. Завдання вчителя сьогодні — ширше поглянути на зміст і методи навчання, ввести у канву традиційних умінь з предмета ті, яких сьогодні бракує учням.

З цією метою учителі української мови та літератури використовують на своїх уроках презентації, відео, сторінки спеціальних навчальних порталів, диски з навчальними програмами, рекомендовані Міністерством освіти, організовують роботу з учнями під своїм керівництвом в Інтернеті. Одним із способів цільового використання глобальної мережі на уроках словесності є веб-квест.

Саме проблемі використання веб-квесту як однієї з форм організації проектної та дослідницької діяльності учнів на уроках словесності був присвячений районний семінар учителів української мови та літератури, який проходив 13 лютого на базі Повчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів. 


Ознайомившись із планом роботи, 29 учасників з цікавістю спостерігали презентацію  навчального закладу, в якій відображені традиції й досягнення  учнівського та педагогічного колективів. Директор школи Малиновський О.М. та заступник директора з навчально-виховної роботи Гриценко В.І. звернули увагу на актуальність порушеної теми семінару з огляду на реалії сьогодення. Гості змогли пересвідчитися в ефективності функціонування сайту Повчинської ЗОШ  завдяки виступу Гриценка В.І., який є його адміністратором.



Емоційному налаштуванню сприяла вправа «Клубок», яку провела шкільний психолог Костенкова Л.І., після чого учасники семінару могли висловити очікування від заходу.



Гостям запропонували оглянути чудову виставку барвистих вишиванок, запросивши на екскурсію до ошатної української світлиці.




Зазирнути до вчительської творчої майстерні на відкриті уроки української літератури колегам запропонували молоді словесники:


·          Ткачук Т.А. – у 6 клас за темою «Ігор Калинець «Писанки»;






·          Чумаченко Н.В. – у 5 клас за темою «Євген Гуцало «Лось».






На своїх заняттях філологи зуміли впровадити елементи веб-квестів, адже учні для виконання завдань впевнено користувалися мережею Інтернет, заходили на шкільний сайт, створювали власні презентації та буклети.

Логічним продовженням уроків стала майстерно проведена мовно-літературна гра «Стрітення», під час якої учні, завдяки вмілому керівництву своїх наставників, продемонстрували вміння добирати інформацію із мережі Інтернет, доцільно використовувати її для підготовки та проведення заходу. Чудового настрою додали гостям і щирі слова, і задушевні пісні, і чудові таночки, а ще свічки з найкращими побажаннями та власноруч виготовлені квіти.







Засідання круглого столу розпочалося обговоренням відвіданих уроків та заходу учасниками семінару. Вони відзначили належний рівень їх підготовки, чіткість, ефективність та практичну значущість.




Презентацію про розвиток медіа-компетентності на уроках літератури запропонувала методист РМЦ Рошка С.П., ознайомивши вчителів з поняттям освітнього веб-квесту, його особливостями, структурою та ресурсами.  На підтвердження актуальності теми словесники переглянули відеоматеріали майстер-класу та уроку Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року» в номінації «Українська мова та література», які демонстрували роботу з веб-сайтом.



Підводячи підсумки зустрічі,  учасники семінару зазначили, що застосування технології веб-квесту сприяє підвищенню мотивації до самоосвіти, формуванню нових компетенцій, реалізації творчого потенціалу учнів, підвищенню власної самооцінки, розвитку особистісних нахилів.

Категорія: Українська мова та література | Переглядів: 939 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz