Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Лютий » 18 » Семінар вчителів математики
13:03
Семінар вчителів математики

Пріоритети у навчанні математики нині полягають  у формуванні в учнів математичної компетентності, цілісних уявлень про сутність математичного знання, ознайомленні учнів з ідеями і методами математики, її ролі у пізнанні і перетворенні дійсності.

Предметом методичної діяльності вчителя математики є організація навчальної діяльності учнів.  Для правильного розуміння математики учень має бачити в ній відображення дійсності. Наукою доведено, що для життєвого успіху необхідні не самі знання, а вміння їх застосовувати відповідно до конкретної життєвої ситуації. Таким чином  з’явилась необхідність зміни характеру навчального процесу та способів діяльності учнів. Отже, відбулась переорієнтація освіти зі знаннєвої парадигми на діяльнісну.

Як зазначено у Державному стандарті базової та повної загальної середньої освіти, «діяльнісний підхід – спрямованість навчально-виховного процесу на розвиток умінь і навичок особистості, застосування на практиці здобутих знань з різних навчальних предметів, успішну адаптацію людини в соціумі, професійну самореалізацію, формування здібностей до колективної діяльності та самоосвіти».

Тому семінар вчителів математики, який відбувся 10.02.2015 року на базі районного методичного центру, був присвячений  актуальному питанню «Діяльнісний підхід в організації класної та позаурочної роботи з математики».  Участь в роботі семінару взяли 38 вчителів  шкіл району.

На початку семінару, з метою створення умов для ефективної роботи, забезпечення доброзичливої атмосфери, визначення сподівань і очікувань,   психологом Колодянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Каленюк С.Б. були проведені гра «Слово настрою» та вправа «Очікування».

За електронною презентацією  «Діяльнісний підхід до викладання математики» опрацьовано теоретичні засади діяльнісного підходу в навчально-виховному процесі. Про  впровадження на уроках математики діяльнісних технологій вчителями Колодянської школи розповіла  заступник директора з навчально-виховної роботи Окружко Г.Р. Далі слухачі переглянули відеозапис уроків математики у 5 класі «Додаванні і віднімання дробів з однаковими знаменниками» (вчитель Опанасюк С.Р.) та в 6 класі «Застосування модуля числа» (вчитель Окружко Г.Р.).  В ході яких було продемонстровано прийоми реалізації діяльнісного підходу в навчальному процесі. Практична частина семінару завершилась практикумом щодо конструювання сучасного уроку математики в контексті впровадження  нового Державного стандарту освіти. Об’єднавшись у групи, учасники моделювали фрагменти уроків з використанням діяльнісних методик.

Під час обговорення фрагментів уроків вчителі сформулювали основні чинники, які необхідно забезпечити на сучасному уроці математики: чітке усвідомлення учнями цілей діяльності на уроці; мотивацію на одержання якомога кращого результату;  оволодіння загальними навчальними уміннями і навичками; рефлексію власних досягнень; можливість використання одержаних знань і умінь для розв’язання різних вправ і задач; набуття індивідуального досвіду завершеної справи; навчання учнів приймати виважені, обґрунтовані рішення, спираючись на набуті знання та логічні міркування.

Категорія: Семінари | Переглядів: 985 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz