Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Квітень » 16 » Семінар вчителів образотворчого мистецтва
09:54
Семінар вчителів образотворчого мистецтва

15 квітня на базі РМЦ відбувся районний семінар вчителів образотворчого мистецтва. Тема семінару «З досвіду формування емоційної сфери образного мислення, художніх і творчих здібностей школярів на уроках образотворчого мистецтва».

Досвідом роботи з даного питання поділилась вчителька образотворчого мистецтва Гульської ЗОШ І-ІІІ ст. Борисюк Олена Костянтинівна. Вона підготувала електронну презентацію, яка засвідчила, що образотворчі засоби спроможні передавати думки і почуття безпосередньо, особистісно. Вони також мають невичерпний потенціал розвитку емоційної сфери дитини, адже без розвитку почуттів, уяви, пристрасті до творчості, людина не зможе сьогодні опанувати  технічні знання. Вчителька розкрила фактори, які сприяють розвитку творчих здібностей учнів.

Олена Костянтинівна також запропонувала присутнім перегляд уроку у 5 класі на тему «Симфонія кольорів Всесвіту». Оригінально вчителька проводить емоційне налаштування учнів на урок. Читає поетичні рядки, закликає учнів відчути тепло, звуки, що їх оточують. Цікавим був такий елемент уроку, як «кольоротерапія», що також налаштував  учнів на зустріч з прекрасним.

Олена Костянтинівна продемонструвала учням відео із зображенням природи в жовтих кольорах (різноманітні квіти, рослини, дерева, поля).

На уроці проводились різноманітні форми роботи, які сприяли творчому розвитку учнів, а саме: гра «Мікрофон», робота в парах, робота з підручником, гра «Придумай музичну назву», творче завдання «Мелодія кольорів», творча робота «Музика почуттів» та інші.

Учні прослуховували невеликі музичні твори і характеризували їх за допомогою кольорів, придумували музичні назви до картин художників-абстракціоністів, створювали абстрактну живописну композицію під час прослуховування класичної музики, зображували кольорами свої почуття.

Учасники семінару високо оцінили урок проведений вчителькою, підкреслили, що він дійсно формує емоційну сферу та образне мислення школярів, розвиває художні та творчі здібності.

Цікавим був виступ учасниці ІІ туру Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2015» в номінації «Образотворче мистецтво» вчительки образотворчого мистецтва Слободороманівської гімназії Петренко Галини Олександрівни. Вона продемонструвала присутнім свій блог, звернула увагу на основні матеріали розміщені в ньому.

Галина Олександрівна провела з учасниками майстер-клас по виконанню пейзажів в різних техніках: пастель, монотипія, поролон.

Методистом РМЦ Євпак О.М. було запропоновано вчителям образотворчого мистецтва постійно, до визначених дат, організовувати в школах тематичні виставки та конкурси дитячих малюнків. Зокрема, провести конкурси дитячих малюнків приурочені Чорнобильській трагедії та 70-річчю Перемоги.

Категорія: Семінари | Переглядів: 600 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz