Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2010 » Лютий » 11 » семінар вчителів початкових класів
16:22
семінар вчителів початкових класів
 
   На базі Суховільської ЗОШ І-ІІ ступенів 10 лютого відбувся районний семінар вчителів початкових класів на тему «Особистісно орієнтований підхід до формування і розвитку мовленнєвої компетенції і творчих здібностей учнів». У ході зустрічі були розглянуті питання: формування мовленнєвої компетенції молодших школярів, нетрадиційні підходи до організації уроку, а також охоплення дітей 5-річного віку соціально-педагогічним патронатом. Актуальність теми семінару обумовлена сучасними тенденціями в освіті. Сьогодні школа повинна забезпечувати формування і розвиток інтелектуальної, творчої та ініціативної особистості, здатної жити в принципово нових умовах, реалізувати себе у житті, бути успішною і сприяти розвитку суспільства.
 
  
 
         
    Значну увагу формуванню комунікативних здібностей на відкритих уроках приділили Радецька Надія Іванівна в 1 класі - навчання грамоти, Бойко Галина Сергіївна в 2 класі - українська мова «Корінь слова. Спільнокореневі і споріднені слова».

  

    Педагогічний та учнівський колектив майстерно провели виховну годину «Україно – ти для мене диво», познайомивши присутніх з життям і творчістю поета-земляка Юрія Івановича Ковальського.

  

   Гопанчук Валентина Володимирівна, методист дошкільної освіти, показала фрагменти проведення занять з 5-річними дітьми, наголосивши, що при здійсненні соціально-педагогічного патронату варто враховувати психологічний та фізичний рівень розвитку особистості. Особливої уваги потребує мовленнєвий розвиток дітей дошкільного віку. 
                           
 
    Директор школи Герус Надія Сергіївна поділилася досвідом роботи педагогічного колективу з даної теми, зауваживши, що чітка мотивація навчання, широке використання наочності, дидактичних ігор, застосування інтерактивних форм навчання сприяють формуванню та розкриттю творчих та комунікативних здібностей учнів: уміння слухати, висловлювати свою думку, переконувати, підвищувати рівень мовленнєвої культури. Саме таке викладання, починаючи з початкових класів, - це вимога часу, якісно новий підхід до навчання і виховання.

   Методист РМЦ Лопатюк Валентина Григорівна підкреслила, що розвиток комунікативних здібностей дитини є одним з основних факторів становлення особистості і позначається на ставленні дитини до інших людей, до рукотворного світу природи, а також до себе. У школі формуванню комунікативних умінь учнів сприяє, звичайно, урок, а також організація навчально–виховного процесу в цілому. Дитина має право почуватися співавтором уроку, позакласного виховного заходу і, в жодному разі, не бути стороннім спостерігачем. Навчити дітей вільно висловлювати свої думки й відчуття можна лише тоді, якщо:
- постійно активізувати їх мислення;
- систематично працювати над словом, приділяти максимум уваги практичним завданням з розвитку мови не лише на уроках рідної мови, а й у щоденному грамотно оформленому «живому» спілкуванні вчителя з учнями на рівні партнерської взаємодії;
- так організовувати діяльність учнівського колективу, щоб він осмислено, творчо й активно пізнавав навчальний матеріал.




Переглядів: 1515 | Додав: osvita-novog | Теги: семінар вчителів початкових класів | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz