Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2010 » Грудень » 21 » Семінар вчителів початкових класів
13:56
Семінар вчителів початкових класів
    Державним стандартом початкової загальної освіти передбачається одне з найголовніших завдань школи – всебічний розвиток та виховання особистості через формування в учнів бажання і вміння вчитися, повноцінних мовленнєвих, читацьких, обчислювальних умінь і навичок відповідно до пізнавальних можливостей дітей молодшого шкільного віку. 

    В цих рядках чітко вказується конкретний напрямок роботи вчителів початкових класів. Це, насамперед, навчити всіх, без винятку, добре читати, писати, рахувати, в кожного учня формувати вміння самостійно працювати з підручником, посібником.

    Одним з головних шляхів реалізації цих завдань є диференціація. І тому 16 грудня на базі Броницькогутянської ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов семінар-практикум вчителів початкових класів з теми «Формування умінь і навичок молодших школярів у процесі диференційованого навчання».

    У ході практичної частини семінару вчителі Броницькогутянської школи майстерно провели уроки: у 1 класі Ліньова І.В. математика «Вправи на засвоєння таблиць додавання і віднімання числа 3. Задачі на збільшення числа в кілька одиниць», у 2 класі Лук’янчук В.К. читання «С.Носань «Ялинка»», у 3 класі Шнайдер Г.О. розвиток зв’язного мовлення «Переказуємо» (вибірково-детально), у 4 класі Хоменюк Н.О. образотворче мистецтво «Об’ємна паперопластика. Виготовлення новорічної композиції із застосуванням елементів об’ємної і напівоб’ємної паперопластики».

    Всіх присутніх семінару, а їх було 25 чоловік, на Андріївські вечорниці гостинно запросила господиня сільської оселі. Тут були пісні, танці, жарти, ворожіння, а які ж вечорниці без Андріївської Калити.

    Під час семінару вчителі Піщівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Бабич Л.В. та Гульської ЗОШ І-ІІІ ступенів Корчем люк Г.О. поділились досвідом своєї роботи щодо диференційованого підходу на уроках та в позаурочний час. 

    Підводячи підсумок семінару методист РМЦ Лопатюк В.Г. у своєму виступі зауважила що диференціація як принцип навчання в школі передбачає таку організацію роботи на уроці, коли одному або групі учнів учитель пропонує в певній системі посильні завдання різної складності й цим самим створює сприятливі умови для розвитку і навчання кожного. 

    Варто не забувати, що вчити всіх однаково не можна і тому диференціація теж належить до інтерактивного навчання. Особливу увагу Валентина Григорівна звернула на те, що добираючи диференційовані завдання, слід пам’ятати: для поетапної роботи потрібні не будь-які завдання, для слабших – з поступовим зменшенням міри допомоги, а для сильніших - з ускладненням творчих завдань. 
    Відсутність такої чіткої організації диференційованого навчання негативно впливає на формування в усіх учнів загально навчальних умінь і навичок, які так необхідні для навчання в наступних класах. 

Переглядів: 2421 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz