Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2010 » Грудень » 21 » Семінар вчителів української мови та літератури на базі Борисівської ЗОШ І-ІІ ст.
10:31
Семінар вчителів української мови та літератури на базі Борисівської ЗОШ І-ІІ ст.
    Як відомо, «урок – творчість, а остання не терпить надмірної стандартизації й шаблону, вона передбачає новизну, оригінальність, відхід від традиції, переборення стереотипів». Саме це підтвердив районний семінар вчителів української мови та літератури, що відбувся на базі Борисівської ЗОШ І-ІІ ступенів, адже його учасники мали змогу спостерігати нетрадиційні уроки. Тема семінару – «Проект як активний навчальний метод».  

   Директор школи Сапожник Сергій Васильович, відкриваючи семінар, підкреслив, що сьогодні проект вважається одним із перспективних методів навчання, тому що він створює умови для творчої самореалізації учнів, сприяє розвитку їхніх інтелектуальних здібностей, підвищує мотивацію для отримання знань. 

Його підтримала методист РМЦ Рошка Світлана Петрівна, зазначивши, що проект створює імідж навчальному закладу. Ознайомивши з планом семінару, вона надала методичні рекомендації щодо впровадження проектних технологій на уроках української мови та літератури, звернувши увагу на їх доцільність та ефективність, адже учні проходять стадії планування, аналізу, синтезу та активної діяльності. 

Гості пересвідчилися, що в Борисівській школі працюють творчі, ініціативні педагоги, адже, затамувавши подих, спостерігали урок-дослідження у 8 класі «Леся Українка. Сюжети життя», на якому Аврамець Тетяна Миколаївна, як диригент класного оркестру, майстерно повела учнів шляхами життя геніальної поетеси, розподіливши їх на групи біографів, літературознавців, істориків для ефективної роботи над проектом з дослідження життя та творчості Лариси Петрівни Косач. Упродовж уроку звучала музика, що так органічно впліталася у висловлювання учнів, читання ними поезій Лесі Українки напам’ять. Як своєрідний підсумок роботи над проектом прозвучали лист-звернення поетеси до нащадків та лист-
відповідь учнів.  

На урок творчості до 6 класу «Зазирни в сімейний альбом» на іменини частини мови Іменник запросила Мартинюк Ніна Василівна, що запропонувала дітям дослідити свій родовід. Яким же великим було здивування вчителів, коли практично кожен із дітей презентував в оригінальній формі свій родовід, не залишивши байдужим нікого з присутніх. Адже діти складали не тільки павутинку, сенкани, розгадували кросворд, відгадували загадки, виконували творчі роботи, а й захищали в цікавій формі свої творчі проекти, отримавши звання за старанність та творчу працю. 

Практично кожен з учнів читав власні поетичні твори і на першому, і на другому уроці, що свідчить про творчий потенціал учнівського колективу.

Продовженням уроків став позакласний захід «Роде наш красний», який організувала педагог-організатор Васильчук Раїса Миколаївна. Свої побажання найдорожчим людям висловлювали діти й батьки, даруючи приємні миті гостям, бабусям, дідусям, присутнім на святі, своїми щиро вимовленими словами, майстерно виконаними піснями, гуморесками та сценками. Але коли, прихиливши коліно, учень 8 класу зі свічею в руці промовляв «Сповідь перед матір’ю», то непрохана сльоза мимоволі з’явилася на очах у всіх присутніх.

Учні провели для гостей змістовну екскурсію до шкільного музею, виставки та експозиції якого свідчать про тісну співпрацю з батьками та громадськістю села.

Аналізуючи уроки та захід, вчителі відзначили актуальність та результативність побачених проектів, охарактеризувавши «проектну діяльність як навчальний процес, в якому обов’язково беруть участь розум, серце і руки». 

Досвідом роботи з упровадження проектів поділилася вчителька української мови та літератури Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Каленчук Тамара Миколаївна, яка є головою окружної методичної комісії, підкресливши, що робота над проектом – практика особистісно зорієнтованого навчання у процесі конкретної праці учня на основі його вільного вибору, з урахуванням його інтересів. 

Підсумовуючи роботу семінару, всі його учасники відзначили високий рівень підготовки, подякувавши колективу Борисівської школи за його проведення.

Переглядів: 1477 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz