Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2013 » Лютий » 25 » Спільний семінар-практикум вчителів початкових класів та вихователів ДНЗ району
09:48
Спільний семінар-практикум вчителів початкових класів та вихователів ДНЗ району

Реформування системи загальної середньої освіти, визнання обов’язковості дошкільної освіти для дітей старшого дошкільного віку вимагають трансформації старих та пошуку нових підходів до розв’язання комплексних завдань, одним з яких є забезпечення наступності та перспективності між дошкільною та початковою ланками освіти. Забезпечити наступність і перспективність допоможе єдність, взаємозв’язок у роботі педагогічних колективів навчальних закладів та узгодженість мети, змісту, методів у роботі з дітьми старшого дошкільного та молодшого шкільного віку з урахуванням їхніх вікових особливостей.

І тому, одним із головних питань у роботі дошкільної та початкової  ланок освіти району є забезпечення взаємодії в освітній роботі з дітьми старшого дошкільного та молодшого шкільного віку. З даного питання 20 лютого 2013 року на базі Стрієвської ЗОШ І-ІІ ст. та Стриївського ДНЗ відбувся спільний семінар-практикум вчителів початкових класів та вихователів ДНЗ району.  


Досвідом роботи щодо забезпечення наступності  дошкільного закладу та початкової школи поділилася директор школи Гордійчук Валентина Олександрівна.




Цікава та змістовна була практична частина, де присутні відвідали:

  • інтегроване заняття у дошкільному закладі на тему «Подорож сторінками творчості Лесі Українки», вихователь Максимчук Наталія Андріївна;





  • урок природознавства в 1 класі на тему «Які рослини ростуть у лісах рідного краю», вчитель Паламарчук Тамара Олександрівна;





  • урок читання в 2 класі на тему «Т.Г.Шевченко – великий народний поет і художник», вчитель Копчук Валентина Миколаївна.



Захоплюючою, пізнавальною, а головне актуальною була виховна година на честь Лесі Українки «В її імені барви України», яку підготували вихованці дошкільного закладу та учні початкової ланки під керівництвом Максимчук Наталії Андріївни та Васильєвої Олени Іванівни.




Присутні були вражені декламаторськими,  акторськими, вокальними та хореографічними здібностями учнів та вихованців.

У теоретичній частині учасники семінару обговорили актуальні проблеми підготовки дітей до навчання в школі, розглянули складові шкільної зрілості, виробили шляхи оптимізації навчально-виховної роботи в період підготовки дітей до навчання.


Вчитель Івашківської ЗОШ І-ІІ ступенів Подолянчук Тетяна Іванівна поділилася досвідом роботи в організації соціально-педагогічного патронату  з дітьми 5-річного віку, які не відвідують дошкільний заклад, і презентувала присутнім авторську книжку-зошит для тих, хто починає вивчення першого десятка «Вивчаймо цифри».

Підводячи підсумок спільного семінару методисти РМЦ Лопатюк Валентина Григорівна та Гопанчук Валентина Володимирівна зазначили, що сучасне бачення проблеми наступності полягає у створенні умов для реалізації в освітньому процесі дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів єдиної, динамічної, перспективної системи особистісного творчого зростання дитини. Головною умовою забезпечення наступності у вихованні і навчанні є спрямованість педагогічного процесу на всебічний розвиток особистості дитини.

 

Категорія: Семінари | Переглядів: 1016 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz