Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2013 » Вересень » 3 » Сторіччя - славний ювілей
13:04
Сторіччя - славний ювілей

З днем народження, моя рідна школо!

Зі святом тебе добрим і святим!

Нехай лине завше добре слово

Про твою турботу й щирість звідусіль!

 

На столітній ювілей школи, який співпав  із святкуванням  Дня знань,  у  Стрієвській  загальноосвітній  школі І-ІІ ступенів  1 вересня 2013 року зібралась велика представницька родина: депутат районної ради В.В.Гордійчук, випускники школи різних років, вчителі, які нині перебувають на заслуженому відпочинку, батьки, учнівський і педагогічний колективи на чолі з директором школи  Валентиною  Олександрівною  Гордійчук.

Урочисто звучить Гімн України, вноситься державний прапор. В шкільну сімю приймаються першокласники. Королева Знань та Незнайко  чемно вітають першокласників, даруючи їм «медалі» посвяти в школярі та багатий осінній кошик.  Головну книжку «Буквар»  урочисто вручає кожному директор школи.





З теплими вітальними словами виступають гості свята: Заслужений вчитель України, екс-завідуючий районного відділу освіти, колишній учень школи Андрій   Васильович  Гордійчук, бувший голова колгоспу «Мічурінець», також колишній учень школи Віктор Кіндратович Сарницький,  депутат районної ради Василь Васильович Гордійчук,  голова ради ветеранів, вчитель-пенсіонер, бувший сільський голова Євген Йосипович Мартинюк, вчитель-пенсіонер Тамара Миколаївна Медецька.

Спогадами  про  багаторічний  шлях педагогічної роботи  ділиться вчитель-пенсіонер Олена Микитівна Сарницька. Вона підкреслює, що в славну столітню історію школи гарно вплітаються  досягнення  її  випускників, які нині працюють на різних посадах (вчителі, лікарі, військовослужбовці, працівники сільського господарства) і користуються великим авторитетом.





Представник відділу освіти Катерина Миколаївна Костюк, вітаючи всіх з ювілеєм та Днем знань, наголосила, що  стрімкий розвиток  сучасного суспільства,  євроінтеграція  вплинули  на  освіту.  Все нові й нові технічні досягнення, нововведення та значні зміни у галузі загальної середньої освіти,  вимагають від теперішніх школярів – майбутніх господарів рідної держави, глибоких і міцних знань, зокрема  знання не тільки рідної, а й кількох іноземних мов. Враховуючи це, в новому  2013-2014 навчальному році, учні 1-х і 2-х класів будуть навчатися за новим Державним стандартом початкової загальної освіти, учні 5-х класів – за новим Державним стандартом базової  і повної середньої освіти.  Підкреслює, що до свята  Сторіччя школи учнівський  і педагогічний колективи прийшли з вагомими результатами:  ІІІ місце в рейтингу участі учнів в ІІ і  ІІІ етапах Всеукраїнських предметних олімпіад  2012-2013 навчального року, І місце в рейтингу дошкільних навчальних закладів 2012-2013 навчального року. За високу результативність участі  учнів в ІІ і  ІІІ етапах  Всеукраїнських учнівських олімпіад 2012-2013 навчального року грамотами управління освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації нагороджені: Запольська Наталія Миколаївна, вчитель української мови та літератури, Кокуть Галина Антонівна, вчитель російської мови та світової літератури. За  сумлінну працю та особистий внесок у впровадження сучасних методів навчання і виховання підростаючого покоління грамотою районної ради нагороджена Васильєва Олена Іванівна, вчитель початкових класів. Цінними подарунками відзначено школу за високі досягнення в районній спартакіаді школярів 2012-2013 навчального року і за ІІ місце в районному огляді-конкурсі виховної роботи під час літньої оздоровчої кампанії.





Вчитель початкових класів Валентина Миколаївна Копчук  та мама учня 8 класу Тамара Миколаївна Фом’юк  вітають ювілярку-школу власно створеними  поетичними рядками, пронизаними щемними спогадами і світлими сподіваннями на майбуття….

Роки минали. Голод і війна,

Та діти йшли до світлого вікна.

І за сто літ, що за плечима,  школо в тебе,

Навчила всіх, як жить на світі треба.

Хвилиною мовчання присутні вшановують пам'ять  про  директорів та вчителів, які в різні роки працювали в школі.

Настоятель Свято-Феодосіївського храму отець Віктор щиросердно вітає с великим святом і благословляє всіх на добрий початок справ в цьому навчальному році.


Звучить перший дзвінок, який сповіщає про початок 2013-2014 навчального року.


За народним звичаєм з хлібом-сіллю, вишитими рушниками і теплими словами вітання батьки проводжають учнів школи в загадкову Країну Знань.

О, школо, рідна !

Наукою твоєю гордимося,

Бо всі, кого ти вчила – всі людьми звемося!

Отож іще служи ти людям довгий вік,

Бо поки школа на селі –

То доти будуть вчені, лікарі і агрономи, і учителі,

І просто  хлібороби-трударі.



Солодощами частує всіх школярів депутат районної ради, спонсор школи  В.В.Гордійчук.



Ведучі цього святкового дійства Галина Антонівна Кокуть і Наталія Миколаївна Запольська  оголошують  про завершення урочистостей, проте ще довго в  кулуарах  школи продовжуються розмови про її столітню історію, її учнів та їх наставників.


Батьки, гості щиро дякують дирекції школи за приємні хвилини спілкування і щоденну турботу про гармонійний розвиток підростаючого покоління.

Переглядів: 880 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz