Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2012 » Квітень » 25 » Засідання районної школи ППД вчителів світової літератури
16:22
Засідання районної школи ППД вчителів світової літератури

11 квітня на базі Киянської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання районної школи ППД вчителів світової літератури на тему: «Використання інноваційних технологій на уроках світової літератури як неодмінна умова ефективної професійної діяльності педагога». У його роботі взяли участь 9 учителів зі шкіл району.


Розпочала зустріч керівник районної школи ППД Бармак В.І., яка ознайомила з планом проведення засідання, презентувавши колегам власний досвід роботи.


За допомогою символу повсякденного досвіду – квітки, що в майбутньому складе професійний букет, запросила висловити свої очікування від заходу методист РМЦ Рошка С.П., зробивши акцент на головному його завданні -  сприяти поширенню перспективного педагогічного досвіду, підвищенню професійної майстерності, впровадженню інноватики.


Досвід роботи Киянської ЗОШ І-ІІІ ступенів з упровадження сучасних технологій та інновацій як засобу формування всебічно розвинутої особистості презентував директор школи Копчук М.О., який звернув увагу на традиції навчального закладу, досягнення вихованців.


З рівнем навчальних досягнень учнів 8 класу ознайомив класний керівник Ганношин М.Г., що зупинився на психолого-педагогічній характеристиці вихованців.


На одному диханні промайнув урок світової літератури у 8 класі на тему: «Вільям Шекспір – геніальний поет і драматург доби Відродження. Сонети Шекспіра», який провела Бармак В.І. На початку заняття учні та присутні вчителі висловили очікування за допомогою «Квітки-семицвітки». З метою актуалізації опорних знань учнів учителька використала кросворд. План уроку  було зазначено на слайдах презентації. В канву заняття органічно вплітався відеосюжет про письменника. Цікаво обігрувалося проблемне питання «Хто такий Шекспір?». Свою розповідь про письменника Віра Іванівна супроводжувала демонстрацією слайдів презентації. Під час уроку прозвучали також учнівські повідомлення про театр. Учителька звернула увагу учнів на «Шекспірівське питання», вдало встановивши між- предметні зв’язки «Шекспір і Україна», а актуальність творчості видатного письменника довела за допомогою сучасних кліпів А.Пугачової та М.Тарівердієва, що переспівали сонети Шекспіра.

Під час обговорення уроку всі учасники засідання висловили свої позитивні відгуки, адже він залишив найкращі враження у присутніх.

Методист РМЦ Рошка С.П. звернула увагу на складові ефективної професійної діяльності педагога, запропонувавши колегам заповнити таблиці самоаналізу та самооцінки освітньої діяльності, а також анкети на притаманність креативності та виявлення ставлення до нововведень.


Приємним сюрпризом стало спілкування з Анхім З.В., вчителькою Піщівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, що поділилася враженнями від участі в обласному та Всеукраїнському конкурсах «Учитель року», порівнявши рівень їх проведення та ознайомивши з програмами фахових конкурсів. Також Зоя Володимирівна розповіла про секрети власної творчої лабораторії, елементи яких використовуються при проведенні уроків світової літератури.


Засідання продовжилося виступом учительки світової літератури Борисівської ЗОШ І-ІІ ступенів Аврамець Т.М., що поділилася власними напрацюваннями з формування творчих здібностей учнів, продемонструвавши результат роботи над проблемною темою – збірку віршів учнів Борисівської школи «Душі моєї струни».

Практичну частину зустрічі продовжив позакласний захід «Казковий двобій», який складався з цікавих конкурсів: візитки, музичної феєрії, пазломанії, пантоміми та ін. Участь у ньому взяли дві команди: «Бременські музиканти» та «Золота рибка», що з кожним новим конкурсом доводили, що вони найкращі.


Підводячи підсумки зустрічі, вчителі світової літератури зазначили, що колективна робота з питань визначення проблематики, планування, координації й контролю дій з метою підвищення ефективності навчально-виховного процесу дає позитивні результати. Важливим є аспект осмислення суті перспективного педагогічного досвіду, який передбачає можливі наслідки впровадження в своїй практиці. Головне — не використовувати його механічно, а  впроваджувати на основі діагностики можливостей і потреб педагогічних працівників.

На завершення засідання Бармак В.І. подарувала колегам власні рядки з побажаннями:

 

Хоча рядки ці не Шекспір писав,

Але вони правдиві, від душі.

Ми вдячні щиро за гостину Вам,

Тому даруєм щирі ці вірші.

 

Учитель – це покликання, це рок!

Однак, крім того, це ще й місія свята,

Тому бажаємо, щоб кожен Ваш урок

Був для дітей великим відкриттям.

 

Але щоб дивувались Ви також

Тому, наскільки гарні учні в Вас,

Щоб праця не намарною була

І тільки Вас втішала повсякчас.

Категорія: Українська мова та література | Переглядів: 918 | Додав: Кира | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz