Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2015 » Лютий » 20 » Застосування інноваційних технологій на уроках основ здоров’я
15:40
Застосування інноваційних технологій на уроках основ здоров’я

  «Пам’ятаємо, шановні колеги,

що без нашої повсякденної і умілої турботи

про здоров’я школяра не може бути й мови

ні про гармонію фізичного і духовного,

ні про гармонію мислі, почуттів, світогляду,

моральних переконань, естетичних смаків і поглядів.

Мудрий педагог є добрим генієм дитячого здоров’я».

Ці слова педагога-земляка В.О. Сухомлинського залишаються актуальними і сьогодні, а проблема здоров’язбереження, утвердження здорового способу життя набула нового осмислення. Тільки здорова людина має перспективу отримати належну освіту, стати добрим фахівцем, створити сімейний добробут, реалізувати свої кар’єрні і суспільні амбіції. Власне, вимогою сучасності є не лише володіння знаннями та певним набором умінь і навичок, а ще й усвідомлення життєвих цінностей, оскільки здоров’я через свою основоположну цінність є водночас і основою гармонійної життєдіяльності людини, й умовою саморозвитку та самовдосконалення особистості.

Важливе значення для вирішення означеної проблеми є навчання школярів відповідального ставлення до свого здоров’я та здоров’я людей, що їх оточують, як до найвищих індивідуальних і суспільних цінностей, формування через освіту здорового способу життя.

12 лютого 2015  року на базі Повчинської  ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум учителів основ здоров’я «Застосування інноваційних технологій на уроках основ здоров’я».

Учасників семінару привітав  директор школи Малиновський Олександр Миколайович.  Заступник директора школи Гриценко Василь Іванович    презентував школу,  висвітлив досягнення педагогічного та учнівського колективів, а також   роботу вчителя основ здоров’я Кучменко Ніни Сергіївни. 

Саме вона  запросила своїх колег відвідати урок  у 6 класі на тему «Як зробити внесок у боротьбу з ВІЛ/СНІДом», застосувавши тренінгову методику. Тренінг був ретельно спланованим процесом формування та поглиблення знань, відпрацювання умінь і навичок, зміни чи оновлення певних ставлень, поглядів і переконань школярів. Тренінгові заняття як форма групової роботи, яка забезпечує активну участь і творчу взаємодію учнів, уже довели свою ефективність та полюбились учням Ніни Сергіївни. Протягом  уроку  колеги отримали багато інформації про структуру та методику проведення тренінгу.

Приємним подарунком для присутніх став  інтерактивний виховний захід «Ми за здоровий спосіб життя», який провела Ніна Сергіївна.  Педагог прагне виховувати у дітей ціннісне ставлення до власного здоров’я та стимулювати бажання дбати про нього; сприяти усвідомленню учнями необхідності ведення здорового способу життя, а також прищеплювати інтерес до занять фізичною культурою і спортом.  Запрошені на захід учні початкових класів  більше дізналися про те, що шкідливі звички є основною причиною порушення здоров’я, зниження працездатності, скорочення тривалості життя, та отримали листівки-настанови «Формула здорового способу життя».

Під час заняття з педагогами району методистом РМЦ Дем’янчук Наталією Костянтинівною було проведено консультування вчителів основної школи щодо оновленого змісту програми предмета “Основи здоров’я”, застосування інноваційних технологій на уроках основ здоров’я та навчання на засадах розвитку життєвих навичок.  Учасникам семінару було надано теоретичну та практичну допомогу щодо формування здоров'язберігаючої компетентності учнів на уроках основ здоров'я. Завдяки використанню ІКТ  семінар пройшов на високому організаційно-методичному рівні.

Під час обговорення та підведення підсумків семінару вчителі основ здоров’я відмітили атмосферу доброзичливості та гостинності, яка панує у школі.

Категорія: Семінари | Переглядів: 1073 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz