Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2011 » Травень » 26 » Зліт юних туристів-краєзнавців, активістів руху учнівської молоді «Моя земля – земля моїх батьків»
15:37
Зліт юних туристів-краєзнавців, активістів руху учнівської молоді «Моя земля – земля моїх батьків»

А що власне таке туризм? Романтика плюс певна частка випробувань, хороша фізична підготовка і любов до природи, краєвидів рідного краю? Мабуть важко дати однозначну відповідь, аж поки сам не відчуєш, не проникнешся серцем і щиро не полюбиш ці захоплюючі та яскраво-бентежні туристські маршрути та стежини. Саме так відповідали учні 24 шкіл, які брали участь 18 – 20 травня у зльоті юних туристів-краєзнавців, активістів руху учнівської молоді «Моя земля – земля моїх батьків».

Організатори змагань ставили завдання практичного вивчення юними краєзнавцями природи та історії рідного краю, збереження навколишнього середовища, виховання у молоді поваги та бережливого ставлення до історико-культурної спадщини українського народу, закріплення туристських навичок, пропаганди здорового способу життя серед дітей та молоді. Важливим є і визначення ступеня медичної, фізичної та психологічної підготовки дітей і молоді до виживання або автономного існування в лісі, у випадку надзвичайних ситуацій.

В туристичному зльоті взяли участь учні 7 – 10 класів, кращі дослідники, члени туристсько-краєзнавчих гуртків і пошукових загонів. Кожна команда мала все необхідне спорядження для організації польового табору, а також повний комплект туристичного спорядження для участі у змаганнях. 


Головними суддями на туристичному зльоті були досвідчені вчителі-туристи: Дорошкевич П.О. вчитель географії Орепівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Гнап Ю.М. вчитель географії Калинівської ЗОШ І-ІІ ст., які професійно підготували змагання «Смуга перешкод», еколого-геологічний маршрут, експедиційний краєзнавчий маршрут з контрольними пунктами. Було відмічено, що кожна команда була гарно підготовлена. Це далося взнаки гарно проведеному семінару напередодні змагань. 

Офіційне відкриття зльоту, яке відбулося 18 травня, розпочав заступник голови райдержадміністрації А.Б. Поліщук. Звернувшись до дітей зі словами привітання, Андрій Борисович зазначив: "Ваш зліт є важливим свідченням того, що учнівська молодь, педагоги в процесі навчання звертаються до першоджерел історичного та географічного краєзнавства, вивчають побут, традиції, звичаї українського народу”.У відкритті зльоту також взяли участь голова районної ради Ф. В. Весельський, депутат районної ради М.О.Іванюк, начальник відділу культури РДА С.В.Найдюк, начальник відділу освіти О. А. Антипчук,

 

заступник командира 30-ї ОМБр з виховної роботи підполковник П.В.Ющенко, директори шкіл, працівники відділу освіти райдержадміністрації.

Юних патріотів нашого краю привітали показовим виступом воїни 54-го окремого розвідувального батальйону та військовий духовий оркестр «З’єднання». Військові показали справжній клас у спортивній підготовці та у фізичній витримці, а дефіле військового духового оркестру викликало справжній захват у юних туристів-краєзнавців.

Державний прапор на щоглі було піднято капітанами команд - переможниць попереднього туристичного зльоту. Це Нюкало Альоною (Калинівська ЗОШ І-ІІст.) та Нечипоруком Антоном (Орепівська ЗОШ І-ІІІ ст.)

Три дні відважні патріоти Новоград-Волинщини змагалися у витримці, швидкості та кмітливості, вчилися виживати у природних умовах та отримали купу позитивних вражень та нових знайомств. За ці дні, протягом яких тривав зліт, команди-учасники продемонстрували знання з географії, геології, археології, історії, екології, етнографії, навичок ведення польових спостережень, виконували практичні завдання та брали участь у спортивних змаганнях.

І ось 20 травня було названо ім’я переможців. Отож, у залікових конкурсах місця розподілились таким чином: 

 Таблиця результатів змагань туристичного зльоту


Проводилися також конкурси у номінаціях «Туристська кухня», «Природа і фантазія», конкурс туристських газет та репортажів, фігурне водіння велосипеда, туристської пісні та бівуаків.

Кращими у цих конкурсах були: Барвинівської, Великомолодьківської, Жолобненської, Киківської, Киянської, Колодянської, Гульської, Орепівської, Піщівської, Пилиповицької, Слободороманівської, Суслівської ЗОШ І-ІІІ ст., Борисівської, Великогорбашівської, Дідовицької, Калинівської, Поліянівської та Яворівської ЗОШ І-ІІ ст. 

Усі призери отримали грамоти та цінні подарунки, а володарі перших місць повезли перехідні кубки додому.

Дякуємо за допомогу у проведенні районного туристичного зльоту: депутату обласної ради, командувачу Південного оперативного командування генералу-лейтенанту Литвину П. М., командиру в/ч А0409 полковнику Нестеренку О.В., директору ДП «Новоград-Волинський ДЛМГ» Нусбауму С.А., начальнику відділу культури і туризмуНайдюку С.В., директору підприємства райспоживспілки заготпромторг Войцехівському О.В.

Категорія: Спорт | Переглядів: 2519 | Додав: Кира | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz