Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2013 » Березень » 18 » Семінар-практикум вчителів історії та правознавства
11:51
Семінар-практикум вчителів історії та правознавства

Тільки тоді станеш людиною,

коли навчишся бачити

людину в іншому.

О.Радищев

13 березня 2013 року на базі Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум вчителів історії і правознавства на тему: «Формування толерантного середовища на уроках історії України», в роботі якого взяли участь 17 педагогів шкіл району.


Учнівський та педагогічний колективи Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів у святковому українському та польському вбранні  зустріли хлібом-сіллю і гарними привітаннями учасників семінару.

Директор школи Пилипчук Олександр Анатолійович розповів про життя навчального закладу, озвучив електронну презентацію роботи школи, представив вчителів історії і правознавства.


За планом  учасники семінару відвідали урок історії у 8 класі на тему: «Україна в подіях Північної війни» вчителя Негодюка Сергія Івановича та урок правознавства у 9 класі на тему «Які відносини регулює адміністративне право» вчителя Кайданович Галини Павлівни.

Встановлення толерантних відносин – важливе завдання сучасного суспільства. І від того, як воно буде вирішене, залежить наше майбутнє. А оскільки все починається з дитинства,то першочерговим завданням школи є здійснення програм виховання, що направлені на формування в учнів доброго ставлення до людей. Під час проведених уроків присутні мали змогу оцінити роботу педагогів з учнями по темі уроку і темі семінару, на яких були використані різні форми і методи організації навчальної діяльності.

Відмінною рисою роботи Галини Павлівни на уроці є ґрунтовна робота по засвоєнню учнями правознавчих термінів, міри відповідальності неповнолітніх за порушення норм адміністративного права, формування вміння висловлювати власні думки і судження. 




На уроці Сергія Івановича учні озвучили витяги із історичних документів представників українського, польського та російського народів про хід та результати Північної війни, що дає змогу учням сформувати власне ставлення до вказаних подій, оцінити і зрозуміти цілі учасників тих давніх подій, методи боротьби за інтереси народів і держав.




Виховний захід на тему: «Толерантність – один світ,одна країна» , підготовлений педагогами школи на чолі із заступником директора з виховної роботи Курач Галиною Олександрівною, відобразив систематичну роботу навчального закладу по розвитку у підростаючого молодого покоління любові і поваги до свого народу, його культури, історії, виховання міжнаціональних відносин і водночас формування толерантної особистості, позитивних установок на спілкування з іншими народами.







Категорія: Історія, правознавство | Переглядів: 1001 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Тетяна  
Щиро хочу подякувати вчителям та дирекції Суслівської ЗОШ за прекрасно організований і проведений семінар -практикум. На душі залишились приємні враження а ідеї і напрацювання з якими ми познайомились використовуватиму і у своїй роботі. (вчитель історії Анастасівської ЗОШ) P.S. Ще раз дякую за надану допомогу.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz