Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2019 » Квітень » 24 » 23 квітня - Всеукраїнський день психолога
16:37
23 квітня - Всеукраїнський день психолога

  Вже доброю традицією в районній психологічній службі стало проведення

засідання Круглого столу практичних психологів та соціальних педагогів району

саме 23 квітня – Всеукраїнський День психолога

 

  Під час проведення Круглого столу виносяться на обговорення проблеми та перспективи розвитку психологічної служби району за поточний навчальний рік, працівники психологічної служби демонструють свої наробки, надбання, проводять майстер-класи, діляться своїм досвідом з колегами. Цього року на засідання Круглого столу були запрошені і практичні психологи та соціальні педагоги з Городницької та Чижівської ОТГ. 

  З привітаннями та доповіддю про роботу психологічної служби виступила методист РМЦ Якубович О.

  

  Жваве обговорення викликав виступ практичного психолога Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Ткачук Тетяни «Протидія та попередження булінгу в закладах освіти». Питання це виявилось найбільш актуальним в зв’язку з набуттям чинності 19 січня 2019 року Закону України від 18.12.2018 року № 2657-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)». Були розглянуті не тільки питання протидії явищу булінгу, а й механізми адміністративної відповідальності за булінг. Було обговорено детально зобов’язання закладів освіти забезпечувати на своїх веб-сайтах відкритий доступ до правил поведінки здобувача освіти в закладі освіти, плану заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу, порядку подання та розгляду заяв (з дотриманням конфіденційності) про випадки булінгу від здобувачів освіти, їх батьків.

  Щодо запобігання негативних проявів в учнівському середовищі був присвячений майстер-клас практичного психолога Великомолодьківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Новорок Вікторії «Розвиток навичок ефективного спілкування. Зміцнення доброзичливого колективного настрою». Вправи, продемонтровані Новорок Вікторією були неординарними та викликали інтерес у присутніх.

  Дещо незвичайну прективну методику щодо діагностики батьківсько-дитячих відносин презентувала в своєму виступі соціальний педагог Несолонської ЗОШ І-ІІІ ступеінв Наталія Ткалич (методика «Баранчик»). Слід зазначити, що методика відрізняється своєю простотою у виконанні та інформативністю під час інтерпритації, що стане в роботі працівників психологічної служби ще одним інструментом для використання у щоденній роботі.

  Соціальний педагог Колодянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Горбаченко Наталія виступила з методикою проведення батьківських зборів за участю працівника психологічної служби «П’ять мов любові». Даний напрямок в роботі з батьками може вести до кращого розуміння батьками не тільки потреб дитини, а й оптимальних шляхів її виховання.

  Завідуюча логопедичним пунктом Щавінська Марина презентувала інформаційний блок «Як говорити з батьками про інклюзію», а також надала повний пакет документів та літератури щодо роботи з дітьми з особливими освітніми птребами. Також, нею був презентований анімаційний фільм «Дітям про важливе» щодо толерантного відношення до цієї категорії дітей.

Категорія: Семінари | Переглядів: 390 | Додав: Кира | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz