Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2011 » Листопад » 24 » Ділимось досвідом
17:37
Ділимось досвідом


15.11.11 р.  на базі Слободороманівської гімназії відбулось засідання обласної школи ППД методистів з проблеми «Науково-методичний супровід організації роботи з педагогічними кадрами в умовах функціонування освітнього округу». Участь в засіданні взяли 9 представників з різних районів області та  методисти і педагоги району.


Відкриваючи засідання, методист ОІППО Стельмах А.Г. зазначила, що інновації, якими визначено сучасний стан розбудови освітянського простору, призвели до виникнення  територіальних структурних утворень – освітніх округів як однієї з можливих «горизонтальних» форм самоврядування та кооперації  в освіті та найбільш оптимальної на даний момент моделі профільної освіти. Науковцями та  практиками округ розглядається як один із варіантів створення в освітній мережі певного спектру необхідних та достатніх умов для отримання освіти того або іншого змісту й рівня та профільного спрямування, тобто таке інноваційне освітнє  утворення, яке орієнтоване на розширення поля вибору на основі індивідуальних можливостей дитини та створення необхідних умов для підвищення  якості освіти.


Заступник начальника відділу освіти Андрощук В.П. ознайомила присутніх з розвитком освітньої галузі району, повідомила,  що в районі здійснюється робота з приведення у відповідність до запитів замовників освітніх послуг, змісту загальної середньої освіти  та визначення напрямків профільного спрямування навчання у старшій школі.

В межах трьох освітніх округів створюються умови щодо всебічного розвитку особистості  та здійснення учнями системної самоосвітньої діяльності на основі впровадження профільної освіти у старшій школі, ефективного використання можливостей варіативної частини навчальних планів, організації роботи міжшкільних факультативів та курсів.

Освітній округ як інноваційна педагогічна система, в основу якої покладено принцип інтерактивної взаємодії суб’єктів освітньої діяльності потребує методологічного підґрунтя, розробки та реалізації на районному рівні нової моделі організації методичної роботи з учасниками навчально-виховного процесу. Модель організації методичної роботи з педкадрами  в межах освітнього округу представила зав. РМЦ Сікора О.П.


Пріоритетної ваги в районі  набуває потреба формування цільового комплексу науково-методичних дій в межах освітніх округів, зміст яких визначається як загальними завданнями розбудови сучасної школи, так і конкретикою професійної діяльності педагогів  на певному освітньому просторі.

Ольга Павлівна зазначила, що основними напрямками діяльності методичної служби освітніх округів є аналітичний, інформаційний, організаційно-методичний,  консультаційний, а завданнями опорної школи освітнього округу  - підвищення    професійної майстерності вчителі через мережеву організацію методичної роботи, здійснення методичного супроводу діяльності педагогів по оволодінню та використанню нових педагогічних технологій в освітньому процесі.


Зі структурами організації методичної роботи з педкадрами в межах освітніх округів ознайомили присутніх заступник директора з науково-методичної роботи  Слободороманівської гімназії  (Слободороманівський освітній округ)  Савчук Т.А. та заступник директора з навчально-виховної роботи Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ступенів (Пилиповицький освітній округ) Тарнавська Т.П.


Директор Слободороманівської гімназії Ващенко О.Г. представила діяльність  закладу як опорної школи освітнього округу.


Учасники  школи ППД взяли участь в засіданні окружного методичного об’єднання вчителів початкових класів. Засідання розпочалося  інформаційним блоком з повідомлення про участь у Дні початкової освіти, який проходив у м. Києві (Желізко Р.Ц., Слободороманівська гімназія,  Машевська Л.Г., Мілевська Ю.Ф., Яворівська ЗОШ І-ІІ ст.).



Напрацювання вчителів початкових класів шкіл округу щодо реалізації проблемної теми методичного об’єднання представили Деркач І.В., вчитель Немильнянської ЗОШ І-ІІ ст. «Використання музичного супроводу на уроках»; 


Лось В.З., вчитель Брониківської ЗОШ  І-ІІ ст.  «Використання посібника С.Логачевської на уроках математики»;   


Данильчук Л.І.,  вчитель Новороманівської ЗОШ І-ІІІ ст. «Засоби мультимедіа на уроках в початкових класах»;


Павлюк С.А., Слободороманівська гімназія майстер-клас «Виготовлення новорічної іграшки».


Традиційною є участь психолога в роботі  методоб’єднання округу. Під час хвилини психолога було прокоментовано використання  проективних малюнкових методик за версією Люшера.


З захистом домашнього завдання «Представлення проектів» виступили вчителі  гімназії    Богданчук Г.П. та  Лосовська Т.І.


Завершилось засідання методичного об’єднання виробленням рекомендацій,  до якого були залучені  всі учасники школи ППД.


 Гості відвідали Слободороманівський ДНЗ, де було проведено засідання фокус-групи вихователів ДНЗ «Нетрадиційні методи  фізкультурно-оздоровчої роботи», під час якої  завідуюча Яворівським ДНЗ Данильчук А.П.  поділилась досвідом організації фізкультурно-оздоровчої роботи в закладі.


Категорія: Семінари | Переглядів: 1339 | Додав: Кира | Рейтинг: 4.3/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz