Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2014 » Лютий » 14 » Інформаційно-комунікаційні технології на уроках математики
09:52
Інформаційно-комунікаційні технології на уроках математики


11.02.2014 р. на базі Городницької ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар вчителів математики «Проектування ІКТ-супроводу уроку математики». Сьогодні, з огляду на сучасні реалії, вчитель математики повинен вносити в навчальний процес нові методи подачі інформації. Процес навчання необхідно організовувати так, щоб дитина активно, з цікавістю і захопленням працювала на уроці, бачила результати своєї праці і могли їх оцінити. Допомогти вчителю математики у вирішенні цього непростого завдання може поєднання традиційних методів навчання та сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.





В ході семінару завідуюча РМЦ Сікора О.П. розповіла про формування інформаційної компетентності і культури вчителів математики, використання різних програмних продуктів при проектуванні уроку математики з ІКТ-супроводом.

Вчителька математики Слободороманівської гімназії Лосовська З.А. ознайомила присутніх з моделюванням уроку математики на основі програмного забезпечення SMART Notebook-10.

Використання інформаційно-комунікаційних технологій на своїх уроках та в позакласній роботі продемонстрували вчителі школи.

Майстренко І.В. провела урок геометрії у 7 класі «Узагальнення і систематизація вивченого матеріалу з тем «Трикутник та його елементи», «Рівність трикутників» з використанням пакета «Динамічна геометрія».




Колесник М.І. на підсумковому уроці з теми «Вектори» (9 клас), який проходив у комп’ютерному класі, використовував електронні презентації для повторення теоретичного матеріалу та виконання текстових завдань, розв’язування задач.




Власні електронні презентації про звичайні дроби та дії з ними застосувала в ході уроку «Розв’язування вправ на додавання і віднімання звичайних дробів з однаковим знаменником» Глущенко П.К.




З використанням мультимедійних технологій пройшов позакласний захід «Математичні перегони», який з учнями 11 класів провела Борбенчук Л.О.




На завершення семінару вчителі обмінялися досвідом, думками, в ході обговорення проблеми семінару дійшли до висновку, що ІКТ-супровід уроків математики спонукає шукати нові, нетрадиційні форми і методи навчання, допомагає краще оцінити знання дитини. Але при підготовці до уроку з використанням ІКТ вчитель не повинен забувати, що це УРОК, а значить необхідно складати план уроку виходячи з його мети. При відборі навчального матеріалу потрібно дотримуватися основних дидактичних принципів: систематичності та послідовності, доступності, диференціації, науковості та інш., так як мультимедійні засоби, комп’ютер не замінюють вчителя, а тільки доповнюють його.

Категорія: Математика | Переглядів: 1103 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz