Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2016 » Березень » 28 » «Найкращий читач району-2016»
09:20
«Найкращий читач району-2016»

23 березня відбувся ІІ етап районного конкурсу «Найкращий читач району-2016», який проводила районна дитяча бібліотека. Конкурс проходив у великій залі Будинку рад. На конкурс прибуло 46 учасників та 10 їх помічників, учнів 6-7 класів з різних шкіл району. Конкурс був присвячений 145-й річниці від дня народження славетної землячки Лесі Українки. Така велика кількість учасників свідчить про велику шану та повагу школярів до нашої землячки, а  також знання її творчості.

У складі журі: Даниленко Н.В., заступник голови районної державної адміністрації (голова журі), Данюк О.Б., завідуюча районною бібліотекою для дітей, Євпак О.М., методист районного методичного центру, Ковалевська Л.Д., директор районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки, Ніна Талько-Петрук та Анатолій Клюско, поети-земляки, члени Національної спілки письменників України. Вели конкурс співоче тріо «Чарівниці» з села Пилиповичі.

Учасникам конкурсу були запропоновані такі завдання:

  1. Літературна вікторина «Життєвий і творчий шлях Лесі Українки».

2. Презентаційний майданчик, на якому учасники читали вірші Лесі Українки, уривки з її творів, співали пісні, ставили міні-сценки по її творах.

 

3. Рейтингові  списки книжок «Моя золота поличка».

4. Гасло-меседж «Сьогодні я тут тому, що…».

Патріотично прозвучав вірш про Лесю написаний вчителькою Барвинівської ЗОШ І-ІІІ ст. Калініченко Т.М., який прочитала учениця цієї школи Ковальчук Діана.

Слід відмітити майстерне виконання віршів Лесі Українки учнями Марчук Альоною (Великомолодьківська ЗОШ І-ІІІ ст.), Костіною Анною (Брониківська ЗОШ І-ІІ ст.), Семенишиною Анастасією  (Таращанська ЗОШ І-ІІ ст.), Ковальчук Оксаною (Дідовицька  ЗОШ  І-ІІ  ст.),  Давидюк   Альоною  (Жолобненська  ЗОШ    І-ІІІ ст.), Нагорною Оленою (Яворівська ЗОШ І-ІІ ст.), Романюк Ольгою (Красилівська ЗОШ І-ІІІ ст.), Філінською Юлією (Слободороманівська гімназія) та іншими.

Креативно підійшла до виконання вірша Лесі Українки «До мого фортепіано» учениця 6 класу Таращанської ЗОШ І-ІІ ст. Лабезна Анастасія. Під час читання поезії линули звуки фортепіано і було велике зображення фортепіано на плакаті.

Учениці Лосовська Анастасія (Слободороманівська гімназія) та Кожем’як Діана (Гірківська ЗОШ І-ІІ ст.) виконали вірш про Лесю Українку Ніни Талько-Петрук, за що вона подарувала їм власну книгу «Виласкавиці Волхвині» з автографом.

Учениця 6 класу Наталівської ЗОШ І-ІІ ст. Гопанчук Анастасія своєрідно виконала вірш Лесі Українки «Давня весна», в цьому їй допомагали Марчук Діана та Копач Дар’я.

Учениця 7 класу Суслівської ЗОШ І-ІІІ ст. Бобер Наталія також цікаво підійшла до виконання вірша «У магазині квіток». Їй допомагали Тичина Едуард, Бучинська Юлія та Левицька Анна.

Учениця 7 класу Великомолодьківської ЗОШ І-ІІІ ст. Сидорчук Дарина талановито прочитала лист Лесі Українки до Сергія Мержинського. При цьому була відповідна декорація.

Викликав  захоплення у присутніх виступ учениці 6 класу Токарівської ЗОШ І-ІІІ ст. Бойко Альони, яка заспівала пісню на слова Лесі Українки «Хотіла б я піснею стати».

Учень 6 класу Колодянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Євтушок Іван разом зі своїми помічниками майстерно виконали уривок з казки «Лелія». Не відставали від них учні Киянської ЗОШ І-ІІІ ст., Денисовець Катерина та  її помічник, які виконали уривок з драми-феєрії «Лісова пісня» та учні Ярунської ЗОШ І-ІІІ ст. Лобащук Ангеліна і Гриневич Максим.

Учениця 7 класу Піщівської ЗОШ І-ІІІ ст. Случак Діана  та її помічник Цесільський Олег театрально поставили  уривок з поеми Лесі Українки «Бояриня».

Захопив всіх виступ учня 6 класу Гульської ЗОШ І-ІІІ ст. Чечета Єгора, який разом зі своїми помічниками зіграли сценку до твору Лесі Українки «Музині химери».

Ряд школярів творчо підійшли до виконання третього завдання «Моя золота поличка». Вони розповідали про свої книжкові вподобання, продемонстрували гарні знання літератури та любов до читання.

Лобащук Ангеліна і Гриневич Максим  (Ярунська ЗОШ І-ІІІ ст.) представили плакати,  на яких були намальовані їх  улюблені книги.

Учень 6 класу Гульської ЗОШ І-ІІІ ст. Чечет Єгор, крім інших книг, представив книгу Тараса Шевченка «Кобзар», повідомивши, що Тарас Шевченко побував у Гульську,  де написав свою поему «Варнак».

Оригінально конкурсанти підійшли до виконання четвертого завдання. Їхні вислови свідчать про те, що вони  пишаються  життям і творчістю Лесі Українки, прагнуть більше дізнатися про неї, позмагатися з однолітками.

Підвівши підсумки, журі визначило переможців,

перше місце вибороли:

  • Чечет Єгор, учень 6 класу Гульської ЗОШ І-ІІІ ступенів,
  • Случак Діана, учениця 7 класу Піщівської ЗОШ І-ІІІ ступенів,

друге місце:

  • Бойко Альона, учениця 6 класу Токарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів,
  • Бобер Наталія, учениця 7 класу Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів,

третє місце:

  • Євтушок Іван, учень 6 класу Колодянської ЗОШ І-ІІІ ступенів,
  • Сидорчук Дарина, учениця 7 класу Великомолодьківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Переможці конкурсу були відзначені грамотами, а інші конкурсанти – подяками від Новоград-Волинської райдержадміністрації. Всі учасники конкурсу отримали у подарунок книги  від відділу культури райдержадміністрації та солодощі від ПАТ «Новоград-Волинський хлібзавод».

Чечет Єгор та Случак Діана будуть брати участь у ІІІ етапі конкурсу, який проходитиме на базі Житомирської обласної бібліотеки для дітей.

Конкурс «Найкращий читач району-2016» був найбільш масовий,  порівняно з минулими роками. Він ще раз довів, що наші діти читають і знають твори вітчизняних та зарубіжних авторів, захоплюються творчістю Лесі Українки, творчо підходять до виконання її творів.

Категорія: Бібліотека | Переглядів: 963 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz