Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2011 » Листопад » 8 » Наказ № 410 від 27.10.11р.
16:02
Наказ № 410 від 27.10.11р.

НАКАЗ

27.10.11                                                                                                 410

                                                       

Про виконання нормативних документів

щодо обліку дітей і підлітків шкільного віку,

охоплення дітей навчанням,

активізацію роботи з охорони дитинства

          

         Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 12.04.2000 року №646 «Про затвердження інструкції з обліку дітей і підлітків шкільного віку» та розпорядження голови райдержадміністрації від 09.08.2010 року №628  «Про порядок проведення обліку дітей і підлітків шкільного віку» переважною кількістю загальноосвітніх закладів району спільно з уповноваженими органами місцевого самоврядування проведено складання та уточнення списків дітей і підлітків шкільного віку.  На належному рівні ця робота проведена керівниками Колодянської (Якубовська В.М.),  Тупалецької (Богинська А.О.),  Косенівської (Бортник Л.М.), Пищівської (Горлата Л.С.), Повчинської (Малиновський О.М.), Киянської       (Копчук М.Д.), Майстровільської (Киреєва Т.А.) загальноосвітніх закладів.

Разом з тим, переважна кількість директорів  станом на 25 жовтня не пред'явили довідки з місця навчання тих учнів, які здобувають загальну середню освіту в інших навчальних закладах , а саме керівники Городницької (Гончаренко С.В.), Гульської (Гаврилюк В.І.), Киківської (Процюк М.Д.), Новороманівської (Надієвець П.І.), Анастасівської (Ситнер С.Ю.), Борисівської (Сапожник С.В.), Дідовицької         (Ковальчук Т.В.), Курчицькогутянської (Петренко В.П.), Лучицької (Чиж М.І.), Таращанської (Стасюк В.М.) шкіл. Це унеможливлює підведення остаточних підсумків щодо продовження навчання випускниками 9 класів, виявлення учнів, які не відвідують навчальні заклади району.

Також бажає кращого виконання пункту інструкції щодо облікування дітей з вадами фізичного та розумового розвитку, не всі діти - нваліди є в списках шкільних контингентів по закріплених територіях, що свідчить про поверхневість в роботі щодо складання та уточнення списків. Є випадки, коли списки дітей складені в односторонньому порядку, тобто керівником школи, що призводить до ототожнення списків шкільних контингентів з списками учнів школи.  Виявлені порушення щодо неналежного оформлення списків – часто списки завірені тільки директором школи, що знову ж свідчить про односторонність в складанні цих списків, хоча завірення списків сільським головою є обов΄язковим.

 Щодо  здійснення відміток про продовження навчання – більшість керівників шкіл І-ІІ ступеня завершують контроль за здобуттям учнями освіти по закінченню ними 9 класу, що є грубим порушенням, адже   контроль здійснюється за здобуттям освіти по досягненню дитиною повноліття, тобто 18 років і щороку вносяться відмітки про продовження навчання дитиною.

Часто зустрічаються випадки, коли дитина , продовжує навчання в сусідній школі з різних причин (чи то бажання батьків, чи то відсутність класу – 10, 11 для шкіл І-ІІ ст.), а в списках стоїть відмітка «вибув», що є не правильно. 

Виявлені випадки, коли не відмічаються по роках навчання діти, які з 1 по 4 клас навчаються у школах І ступеня, але населені пункти, де вони проживають, відносяться до території обслуговування шкіл І-ІІІ ст. (наприклад, Пилиповицька школа - діти с.Анета в списки внесені, а по роках навчання не відмічені – не відомо, навчаються вони чи ні?). Хоча це і не дивно, тому що більшість з керівників шкіл у списках обліку шкільних контингентів так і залишили порожні місця, де потрібно вказати номер розпорядження, що свідчить про те, що вони і не ознайомлювались з цим розпорядчим документом (це розпорядження голови райдержадміністрації від 09.08.2010 року № 628 «Про порядок проведення обліку дітей і підлітків шкільного віку»). Крім Інструкції з обліку дітей і підлітків шкільного віку, керівники шкіл у своїй роботі щодо забезпечення  здобуття громадянами України повної загальної освіти,  повинні керуватися Законами України «Про освіту»,  «Про загальну середню освіту», що теж не завжди прослідковується по результатах проведених заходів, виконання цих законів дуже рідко заслуховується на педагогічних радах, на нарадах при директору, узагальнюється наказами по школі. 

21 жовтня 2011 року на обласній нараді (у рамках підготовки до Всеукраїнської наради з питань захисту прав дитини) однією з головних причин учнівської злочинності  визнано незайнятість учнівської молоді.

У нас в районі залишається не вирішеним питання залучення 4 дітей до навчання: учнів Великомолодьківської (Гальчук К.М., 20.09.2002 р.н.), Токарівської (Переходюк Д.С., 20.06.2003 р.н.), Киківської (Горобей О.М., 03.07.2001р.н.) та Жолобненської (Несен М.В., 24.10.2002 р.н.) шкіл. 

         З метою виконання нормативних документів у сфері охорони дитинства, відділом освіти видано наказ від 10.06.2011 року № 245 «Про організацію роботи з охорони дитинства у ЗОШ району». Відсутність статистичної звітності за формою, передбаченою наказом, порушення термінів її здачі до РМЦ свідчить про те, що  робота щодо аналізу соціального складу учнів, створення персоніфікованого банку даних  в школах не проведена.

Станом на 25.10.2011 року інформація  Анетівської,  Лучицької, Таращанської, Броницькогутянської, Городницької, Гульської, Повчинської, Слободороманівської,  шкіл про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей з малозабезпечених сімей, дітей, з багатодітних сімей, дітей, які проживають у сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах, дітей, що мають статус, потерпілих від аварії на ЧАЕС відсутня, що є причиною порушення встановлених термінів подачі звітності до управління статистики та управління освіти облдержадміністрації.

         Враховуючи викладене вище, з метою забезпечення виконання нормативних документів щодо охоплення дітей навчанням, з метою активізації роботи з охорони дитинства у школах району

НАКАЗУЮ:

 1.1. Забезпечити неухильне виконання Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про охорону дитинства», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» постанови Кабінету Міністрів України від 12.04.2000 року № 646 «Про затвердження Інструкції з обліку дітей і підлітків шкільного віку», розпорядження голови РДА від 09.08.2010 року № 628  «Про порядок проведення обліку дітей і підлітків шкільного віку».

                                                                                     Протягом року

1.2. Провести повторну перевірку списків дітей шкільного віку по територіях обслуговування, забезпечити наявність довідок про навчання учнів в інших навчальних закладах.

До 1грудня 2011 року

1.3. Забезпечити складання списків згідно Інструкції з обліку дітей і підлітків шкільного віку.

Щороку

1.4. Контролювати відвідування учнями навчального закладу,  по кожному конкретному випадку з'ясовувати причини відсутності дітей на уроках, у разі відсутності учня понад 10 днів складати відповідний акт і надсилати його до відділу освіти.

Постійно

1.5. Винести питання відвідування учнями навчального закладу для обговорення  на педагогічній раді, на нараді при директору, на батьківських зборах.

Протягом навчального  року

1.6. Активізувати роз'яснювальну роботу серед батьків щодо необхідності обов'язкового здобуття дітьми і підлітками повної загальної середньої освіти.

1.7. Забезпечити   контроль за неухильним дотриманням законодавства щодо соціального захисту дітей, посилити профілактичну роботу з питань попередження правопорушень, наркоманії, пияцтва, тютюнокуріння серед учнівської молоді, дитячої бездоглядності; максимально використовувати потенціал гурткової роботи для зайнятості дітей у позаурочний час.

Постійно

1.8. Звітувати про стан відвідування учнями навчального закладу.

Щомісяця, до 25 числа

1.9. Створити персоніфікований банк даних соціальних категорій дітей (дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей з малозабезпечених сімей, дітей, постраждалих від аварії на ЧАЕС, дітей з багатодітних сімей, дітей, які проживають у сім’ях, що потрапили у складні життєві обставини, дітей, які виховуються у неповних сім’ях) згідно додатків до наказу відділу освіти  від 10.06.2011 року № 245 «Про організацію роботи з охорони дитинства у ЗОШ району».

2. Методисту РМЦ Мащенко Н.І. створити кількісний банк даних соціальних категорій дітей  району (соціальний паспорт району).

3. Керівникам Лучицької (Чиж М.І.), Таращанської (Стасюк В.М.), Броницькогутянської (Поліщук Н.А.), Городницької (Гончаренко С.В.), Гульської (Гаврилюк В.І.), Повчинської (Малиновський О.М.), Слободороманівської     (Ващенко О.Г.) вказати на несвоєчасність подання звітності.

 4. Керівникам Великомолодьківської (Бармак О.В.), Токарівської (Спасіба М.В.), Киківської (Процюк М.Д.), Жолобненської (Солощук О.О.) шкіл вжити вичерпних заходів щодо залучення до навчання дітей, які не відвідують школу, до 15.11.2011 року звітувати  у відділ освіти про результати вирішення питання.

5. Провідному спеціалісту відділу освіти (Барановська Л.В.), методисту РМЦ (Мащенко Н.І.) провести з керівниками шкіл інструктаж щодо складання списків обліку дітей і підлітків шкільного віку відповідно до нормативних документів.

У період з 25 квітня по 15 травня 2012 року

6. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника начальника відділу освіти Андрощук В.П..

 

 Начальник відділу                                                О.А.Антипчук

Категорія: Оголошення | Переглядів: 1195 | Додав: Кира | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz