Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2016 » Листопад » 21 » Німецька – це цікаво!
12:47
Німецька – це цікаво!

Цікаво, адже німецька мова посідає значне місце у спілкуванні європейців і не тільки. Вона відіграє значну роль у науці та освіті. Про це свідчить кількість німецькомовних лауреатів Нобелівської премії: 30 Нобелівських премій з хімії, 25 з медицини, 21 з фізики, 10 з літератури та 8 Нобелівських премій миру. Сьогодні міжнародною мовою науки стала англійська. Проте, зараз Німеччина домінує серед інших країн на європейській території. Німецька як мова комунікації у майбутньому збереже свій статус мови комунікації в Європі, не лише з німецькомовними сусідами, але й зі Сходом. Вже зараз існують проекти, які фінансуються з боку ЄС та які спеціально тренують рецептивний аспект володіння мовою (читання). Розвиток навиків читання допомагає орієнтуватися у фахових текстах та брати участь у наукових дискусіях. 

10 листопада 2016 року на базі Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено семінар-практикум учителів німецької мови з теми «Формування в учнів основної школи мовних компетенцій в умовах впровадження Державного стандарту мовної освіти».

Учасників семінару-практикуму привітно зустріли директор школи Власенко Оксана Михайлівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Тарнавська Тамара Петрівна, заступник директора з виховної роботи Дзюба Елла Володимирівна, практичний психолог Ткачук Тетяна Валентинівна  та учні школи.

Вчитель німецької мови Філоненко Галина Олексіївна (кваліфікаційна категорія «Спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії», педагогічне звання «Вчитель-методист») запросила відвідати   відкриті уроки  та позакласний захід, в якому братимуть участь учні різних класів.

 Урок у 10 класі  «Перше кохання. Весілля. Весільні традиції» з навчальної теми «Людські стосунки» розкрив увесь спектр методичних прийомів, які застосовує Галина Олексіївна для активізації навчально-пізнавальної діяльності своїх вихованців та  показав достатній рівень володіння учнями німецькою мовою в діалогічному, монологічному, писемному та усному мовленні.

Під мудрим керівництвом Галини Олексіївни неабиякі здібності іншомовного спілкування, уміння працювати в парах, групах та індивідуально продемонстрували учні 7 класу  з навчальної теми  «Учень і його оточення»  – «Обов´язки у домашньому господарстві». Учасники семінару-практикуму  долучилися до одного з етапів уроку. Це спонукало учнів працювати ще більш активно й старанно.

 

Танцювальним експромтом розпочали позакласний захід (інсценізація казки «Червона шапочка») учні початкових класів. Він поступово перейшов у перегляд відеомультика про Червону шапочку, а далі у представлення в сучасній інтерпретації всім знайомої казки. Присутніх вразила чіткість іншомовної дикції юних артистів,  емоційність виконання доручених ролей, атрибутика, костюми та відповідальне ставлення казкових героїв один до одного.

Німецька – це цікаво! Висловили свою думку про всі відвідані заходи учасники семінару-практикуму. Відзначили, що Філоненко Г.О.  наполегливо впроваджує нові Державні стандарти, вміло формує мовні компетенції своїх вихованців, розумно застосовуючи сучасні аудіо та відео матеріали, цікаві форми роботи як в урочний так і позаурочний час.

 Круглий стіл урізноманітнив змістовний і захоплюючий виступ Семенишиної Людмили Анатоліївни,  вчителя німецької мови Таращанської ЗОШ І-ІІ ступенів, яка з  31 жовтня по 4 листопада 2016 року була учасником семінарських занять, що проводились референтом Гете-Інституту в Україні в рамках спільного проекту МОН України та Гете-Інституту на базі комунального закладу «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради для вчителів німецької мови шкіл області.

При підведенні підсумків семінару-практикуму, заступник завідуючої РМЦ Костюк Катерина Миколаївна та його учасники,  стали однодумцями щодо високої досконалості методики викладання, використання сучасних педагогічних та інформаційно-комунікативних технологій  вчителем німецької мови Філоненко Г.О. щодо формування в учнів основної школи мовних компетенцій. Костюк К.М. підкреслила – щорічні перемоги учнів Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ступенів у І-ІІ-ІІІ етапах Всеукраїнської олімпіади з німецької мови та їх успішне продовження навчання у вищих навчальних закладах –  це яскравий результат  кропіткої праці Галини Олексіївни. І, якщо досить недавно знання німецької мови у нас в країні, можливо, і було необов'язковим, то сьогодні складно недооцінити ті переваги, що вона дає людям, які володіють німецькою мовою.

Категорія: Семінари | Переглядів: 588 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz