Вітаю Вас Гість | RSS              Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

План роботи відділу
План роботи відділу на тиждень

План роботи відділу на рік

Методичні видання


Сайти ЗНЗ району

http://zholobne-zosh.zt.sch.in.ua/


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Підписка на новини


Підписатись на новини відділу освіти

Отримуйте всі актуальні новини на ваш e-mail




Головна » 2016 » Листопад » 14 » Районний семінар-практикум учителів хімії та біології
09:23
Районний семінар-практикум учителів хімії та біології

Сучасне життя висунуло суспільний запит на виховання творчої особистості, здатної самостійно мислити, генерувати оригінальні ідеї, приймати сміливі і нестандартні рішення.  Формування особистості сучасного типу, громадянина й патріота суверенної Української держави є одним із найважливіших завдань сьогодення, реалізація якого покладається на систему освіти, де провідним завданням є розвиток життєвих компетенцій через навчально-виховний процес у школі. Саме з цією метою відбувся районний семінар-практикум учителів хімії та біології на базі Красилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів з проблеми «Формування ключових компетентностей на уроках хімії та біології»

Метою роботи семінару було обговорення теоретичних та практичних аспектів, формування ключових та предметних компетентностей особистості шляхом використання новітніх методик навчально-пізнавальної діяльності на уроках хімії та біології.

Гостей вітали  учнівський та педагогічний колективи.

Директор школи Будерацька Світлана Святославівна ознайомила учасників семінару з пріоритетними напрямками роботи школи, наголосила на тому, що учні мають творчий потенціал і показують свої здібності на різноманітних конкурсах, предметних олімпіадах та підтверджують свої знання на ЗНО. Цьому сприяє творчий, дружній педагогічний колектив закладу.

Змістовною та актуальною була практична частина семінару, під час якої було продемонстровано високий професійний потенціал. Урок  хімії у 8 класі на тему: «Узагальнення знань з теми «Періодична система хімічних елементів Д.І. Менделєєва. Будова атома»» провела Степанюк Лариса Дмитрівна, вчитель вищої категорії, «Старший учитель». На уроці педагог продемонструвала присутнім методи формування предметних та ключових компетентностей, активізацію пізнавальної діяльності учнів шляхом використання активних методів роботи та засобів ІКТ.

Присутні на семінарі стали активними учасниками майстер-класу «Використання інтерактивних методів навчання на уроках хімії», який провела вчитель  хімії Новороманівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Черниш Оксана Сергіївна. Вана ще раз довела, що основними завданнями педагога є стимулювання навчально-пізнавальної активності учнів та формування у них ключових та предметних компетентностей.

Прекрасний настрій вчителі отримали від загальношкільного заходу «Ми – за здорову душу, тіло і щасливе майбутнє».

В теоретичній частині семінару було розглянуто та проаналізовано формування ключових компетентностей  на уроках хімії та біології, особливості проведення ДПА-ЗНО у 2017 році, участь у Міжнародній природознавчій грі «Геліантус» для учнів та вчителів. 

Також гості відвідали виставку  із картин вишитих бісером та нитками,  яку створили  власноруч учні навчального закладу та вчитель початкових класів Степанюк Світлана Олександрівна.

Присутні на семінарі відмітили високу результативність та практичність проведеного заходу, який пройшов у творчій атмосфері. Учасникам семінару запропоновано матеріали для використання у подальшій роботі.  

Категорія: Хімія та біологія | Переглядів: 809 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Оголошення!


Новини по категоріях
Оголошення [869]
Семінари [169]
Інформатика [9]
Математика [12]
Фізика [14]
Хімія та біологія [23]
Позашкільна робота [246]
Дошкільна освіта [46]
Бібліотека [31]
Спорт [184]
Трудове навчання [12]
Навчально-виховна робота [61]
Українська мова та література [55]
Музичне мистецтво [3]
Початкові класи [38]
Географія, економіка [11]
Історія, правознавство [22]
Вітання [163]
Атестація шкіл та ДНЗ [18]


Перекладач сайту


Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 



 


Відділ освіти Новоград-Волинської районної державної адміністрації ©2009-2024


Адміністратор сайту - Ткачук Максим Анатолійович
Хостинг від uCoz